Home Locuri Bucuresti e in topul oraselor in care sa traiesti in 2019

Bucuresti e in topul oraselor in care sa traiesti in 2019

by GetLokal.ro

Istanbul (locul 120) şi Bucureşti (locul 118) sunt in 2019 în topul celor mai ieftine oraşe europene in care sa traiesti, potrivit unui studiu publicat de Economist Intelligence Unit.

Cele mai ieftine oraşe din lume sunt Caracas (Venezuela) şi Damasc (Siria). Studiul analizează 133 de oraşe din 93 de ţări, comparând costurile medii pentru 160 de categorii, de la alimente, îmbrăcăminte, îngrijirea personală, divertisment până la transporturi şi plata utilităţilor.

Pe de alta parte, pe plan global, pentru prima oara de cand se realizeaza studiul, trei metropole – Singapore, Paris şi Hong Kong, impart titlul de cel mai scump oraş din lume. Ele sunt urmate de Zurich, Geneva, Osaka, Seul, Copenhaga, New York, Tel Aviv si Los Angeles.

Si alte orase

In Europa, orasele tradiţional scumpe, Geneva si Zurich, ambele din Elveţia, precum şi Copenhaga din Danemarca, s-au alaturat Parisului in topul celor mai scumpe oraşe din lume de vizitat şi de locuit. Alte oraşe europene scumpe sunt Oslo (locul 12), Viena (locul 14), Frankfurt şi Helsinki (ambele pe locul 16), Londra (locul 22), Barcelona (locul 32), Madrid şi Bruxelles (ambele pe locul 36), Amsterdam (locul 41). 

Cele mai citite articole

Din Asia sunt patru oraşe (Singapore, Hong Kong, Osaka şi Seul), din America de Nord două (New York şi Los Angeles), în timp ce Tel Aviv este singurul reprezentant din Orientul Mijlociu.

Ieftin la Bucuresti

Un studiu realizat în anul 2017 de către specialiștii Worldwide Cost of Living și publicat de Economist Intelligence cuprindea un top al celor mai ieftine orașe din lume. Astfel, alături de Kiev și New Dehli, Bucureștiul era situat pe locul 10 în clasamentul celor mai ieftine orașe din lume, studiul bazându-se pe prețul mediu al câtorva produse considerate reprezentative.

Produse reprezentative cum ar fi, potrivit specialiștilor: prețul unui kilogram de pâine în București costă 1,64 dolari, față de 1,76 dolari cât era în urmă cu 10 ani, o sticlă de vin de 750 ml costă 4,57 dolari (față de 4,39 dolari în urmă cu zece ani), un pachet de țigări costă 4,14 dolari (față de 1,61 dolari în urmă cu zece ani) și un litru de benzină costă 1,26 dolari (față de 1,38 dolari în urmă cu zece ani).

Si in anul 2018 Bucureştiul a aparut in topul celor mai ieftine zece orase din lume. Fiind pe locul 9 în clasamentul în care mai apar metropole din Siria, India şi Venezuela.

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil