Home Servicii 3 criterii esentiale pentru inchirierea unui apartament cu trei camere in capitala

3 criterii esentiale pentru inchirierea unui apartament cu trei camere in capitala

by Dinu Alexandra

Cautarea unui nou apartament de inchiriat in capitala se poate dovedi o adevarata aventura pentru chiriasii care nu stiu la ce sa se astepte pe piata imobiliara si nu isi stabilesc obiective clare in acest sens. Semnarea unui contract de inchiriere apartament 3 camere Bucuresti reprezinta un pas important in viata unui cuplu sau a unei familii. De aceea, chiriasii trebuie sa ia in calcul cele mai importante criterii pentru a face o alegere corecta.

Pe baza caror criterii se inchiriaza un apartament cu trei camere in Bucuresti?

Primul criteriu de care chiriasii depind si trebuie sa tina cont este zona. Zona in care se afla noua locuinta inchiriata trebuie sa fie cat mai aproape de locul de munca, de scoala copiilor si sa ofere anumite facilitati, cum ar fi magazine, unitati medicale, parcuri, iar lista poate continua. Cei aflati in cautarea unei locuinte de inchiriat cu trei camere in capitala trebuie sa se asigure si ca zona in care urmeaza sa inchirieze apartamentul le ofera mijloace de transport in comun, dar si sisteme de acces pentru autoturisme.

Al doilea criteriu de care chiriasii tin cont atunci cand decid sa inchirieze un apartament cu trei camere in Bucuresti este pretul. Aspectul financiar este foarte important, iar valoarea chiriei nu trebuie sa depaseasca 30% din venitul lunar, luand in calcul si alte aspecte si cheltuieli. Cheltuielile de intretinere intra in aceasta categorie, iar chiriasii trebuie sa analizeze din timp, impreuna cu proprietarul, cam ce suma trebuie sa scoata lunar din buzunare pentru intretinere si utilitati.

Cele mai citite articole

Al treilea criteriu de care chiriasii trebuie sa tina cont in alegerea apartamentului cu trei camere de inchiriat este suprafata acestuia si starea in care se afla. Suprafata unui apartament cu trei camere trebuie sa fie suficient de mare pentru a sustine o familie cu mai multi membrii, iar starea proprietatii trebuie sa fie buna. Curatenia este pe primul loc, starea mobilierului trebuie sa fie impecabila, dotarile sunt foarte importante, iar chiriasii trebuie sa tina cont si de modul de amenajare a fiecarei incaperi in parte.

Pentru a nu da gres cu alegerea facuta, chiriasii trebuie sa tina cont si de disponibilitatea locurilor de parcare, de compartimentarea locuintei, dar si de „faima” cartierului. In cazul in care rata criminalitatii in cartier este foarte mare, chiriasii se asteapta la un pret mai mic, indiferent de imbunatatirile de care beneficiaza apartamentul. In stabilirea pretului apartamentului de inchiriat, un rol foarte important il are si etajul la care este situat.

In plus, cunoasterea catorva elemente cheie despre vecinii de bloc sunt esentiale. Sunt situatii in care chiriasii renunta la apartamentul mult visat din cauza celor cu care trebuie sa imparta diminetile de week-end presarate cu muzica la maxim si nopti lipsite somn si pline de certuri, scandaluri sau petreceri.

Deoarece inchirierea unui apartament cu trei camere este o investitie pe termen lung, chiriasii trebuie sa apeleze la o agentie imobiliara si sa faca cea mai buna alegere in acest sens, tinand cont de sfaturile specialistilor.

Cele mai citite articole

You may also like