Home Servicii Implicatiile inlocuirii instalatiei electrice – trei motive pentru a cumpara materialele necesare din depozitul de electrice

Implicatiile inlocuirii instalatiei electrice – trei motive pentru a cumpara materialele necesare din depozitul de electrice

by Dinu Alexandra

Inlocuirea instalatiei electrice intr-o locuinta veche este primul lucru de care se preocupa oricine cumpara un apartament intr-un bloc vechi sau o casa mai veche. In societatea moderna actuala, nevoile de consum electric sunt mult mai mari, comparativ cu cele de acum 20 sau 30 de ani. Acum locuintele sunt dotate cu aparate de aer conditionat, combine frigorifice, masini de spalat automate si cuptoare electrice, precum si cu alte aparate electrocasnice care consuma energie electrica.

Gradul de protectie al unei instalatii electrice vechi este scazut, iar materialele folosite la momentul respectiv nu mai sunt suficiente pentru buna functionare a consumatorilor electrici. De aceea, specialistii recomanda inlocuirea instalatiei electrice cu produse de buna calitate, la un pret accesibil, disponibile in depozitul de electrice Spin Comexim.

Pasii necesari inlocuirii instalatiei electrice

Primul lucru pe care trebuie sa il faca persoanele care doresc sa isi inlocuiasca instalatia electrica este sa gaseasca un electrician foarte bun. Dupa gasirea electricianului, urmatorul pas este debransarea de la tabloul electric al locuintei. Se vor arunca toate cablurile vechi dupa ce vor fi scoase din zidarie si vor fi inlocuite cu unele noi, in conformitate cu cerintele actuale.

Dupa ce toate cablurile vechi sunt eliminate, urmeaza pozitionarea prizelor, a corpurilor de iluminat si a intrerupatoarelor. Electricianul trebuie sa tina cont nu numai de preferintele clientului, ci si de normele tehnice in vigoare. Urmatorul pas implica executarea de santuri si de sapaturi in structura tare de beton, caramida, BCA sau tencuiala si stabilirea noilor trasee de cabluri ce urmeaza sa fie instalate.

Cele mai citite articole

Cablurile se prind cu dibluri, banda de montaj si ipsos in noile trasee executate de specialist si, totodata, se realizeaza cablarea curentilor slabi. Urmatoarele etape sunt mai simple. Este vorba despre montarea dozelor de aparat si a dozelor de legatura, precum si realizarea conexiunilor electrice, montarea unui nou tablou electric si montarea prizelor, a intrerupatoarelor si a corpurilor de iluminat.

Preturi transparente pentru materialele necesare inlocuirii instalatiei electrice

Refacerea instalatiei electrice implica achizitionarea unor materiale de buna calitate. Un depozit de materiale electrice precum Spin Comexim este locul ideal unde clientii se pot orienta catre produsele pe care le sugereaza specialistii care se ocupa de inlocuirea instalatiei electrice.

Inainte de a se hotari asupra unei astfel de lucrari de amploare, beneficiarii trebuie sa ia in calcul toate costurile, nu numai pe cele ale materialelor electrice si ale mainii de lucru, ci si ale peretilor sparti si refacuti, inclusiv costurile legate de curatenia de dupa, de strangerea si de eliminarea molozului. Preturile percepute de electricieni pentru astfel de lucrari complexe sunt destul de ridicate, iar termenul de executie se intinde pe cateva zile lucratoare.

Clientii pot beneficia de preturi mai mici la achizitionarea materialelor electrice daca aleg inteligent si opteaza pentru varianta depozitului de materiale Spin Comexim. Investitia este destul de ridicata din punct de vedere financiar, insa este foarte importanta pentru siguranta familiei. O instalatie electrica veche poate afecta consumul de curent, poate genera facturi mai mari la energia electrica, dar poate provoca si incendii cu pagube materiale serioase, riscuri de ranire si chiar deces.

Cele mai citite articole

You may also like