Home Servicii Cand si de ce ai nevoie de prelungitoare?

Cand si de ce ai nevoie de prelungitoare?

by Dinu Alexandra

Fiecare persoana stie ce este un prelungitor si a folosit cel putin o data in viata prelungitoare. Din acest motiv este necesar sa fie subliniata importanta acestora pentru o utilizare mai eficienta si mai usoara a retelei de curent electric.

Unde sunt folosite cele mai multe prelungitoare?

Un domeniu in care sunt folosite foarte multe prelungitoare este cel business. Este evident faptul ca intr-un birou nu sunt foarte multe prize, mai ales atunci cand biroul se afla intr-un spatiu inchiriat. Tocmai din acest motiv calculatoarele sunt conectate la electricitate cu ajutorul prelungitoarelor. Este foarte simplu ca firele acestora sa fie plasate sub covoare si sa fie mascate de acestea, astfel incat sa fie gasite cele mai bune solutii estetice. Daca prizele sunt departe de birouri, cu ajutorul unui prelungitor lung toate electronicele pot fi conectate simplu si eficient la reteaua de curent electric.

Nevoia de prelungitoare este evidenta in spatiile de birouri inchiriate din simplul motiv ca acestea au fost construite pentru a servi unor nevoi generale, intrucat persoana care detine spatiul nu avea cum sa prevada ce tip de firma va fi gazduit in spatiul respectiv. Intr-un birou sunt cel putin doua calculatoare sau laptopuri, o imprimanta si alte obiecte din aceeasi categorie, cum ar fi plotterele sau chiar aparatele de developat.

Cele mai citite articole

Avand in vedere acest aspect, este clara nevoia de curent electric pentru fiecare astfel de aparat si, in cazul in care prizele sunt situate la distanta, doar prelungitoarele pot rezolva problema. In plus, pentru spatiile de birouri mari, in care exista una sau doua prize si 6 calculatoare, de exemplu, chiar daca birourile ar fi langa priza, numarul acestora este prea mare pentru numarul redus de prize, drept pentru care este necesar un prelungitor cu mai multe intrari. Pot fi gasite prelungitoare foarte lungi, cu 6 sau chiar cu 12 intrari, care au sau nu protectie impotriva situatiilor in care apare scurt circuitul.

Prelungitoarele in mediul rezidential

A umple fiecare perete cu prize este cea mai neinspirata solutie pentru locuinte. Foarte multe prize pot afecta dramatic estetica unei incaperi. In plus, va fi foarte greu ca acestea sa nu fie acoperite de mobilier. Avand in vedere aceasta situatie, dar si nevoia de acces la curent dintr-o casa, doar prelungitoarele sunt o solutie care impaca atat nevoile locatarilor, cat si latura estetica si functionala.

Intr-o casa exista numerosi consumatori, incepand din bucatarie, unde sunt folosite mixerele, robotii de bucatarie si, mai nou, plitele electrice sau chiar cuptoarele electrice, si ajungand pana la baie, unde sunt folosite uscatoare si ondulatoare de par sau aparate de ras si masini de tuns. Adaugand pe aceasta lista televizoarele, telefoanele mobile, laptopurile si tabletele, veiozele si luminile utile din casa, se va ajunge la o nevoie uriasa de prize. Cu ajutorul unui prelungitor cu 12 intrari se vor rezolva multe probleme. Spre exemplu, in living, un astfel de prelungitor poate gazdui televizorul, boxele si sistemul audio, lasand numeroase intrari si pentru incarcatoare. In plus, prelungitoarele sunt usor de mascat in spatele mobilierului si sub covoare, atunci cand acestea exista.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil