Home Servicii Provocarea alegerii unui aparat de aer conditionat

Provocarea alegerii unui aparat de aer conditionat

by Dinu Alexandra

In societatea moderna actuala, aparatul de aer conditionat nu mai este un moft, ci o investitie absolut necesara. Iar aceasta investitie se face pe termen lung, avand rolul de a asigura un confort termic ridicat utilzatorilor. Oferta de aparate de aer conditionat Daikin este foarte bogata, iar utilizatorii trebuie sa inteleaga ca verile sunt din ce in ce mai fierbinti si mai greu de suportat. Aparatele de aer conditionat se remarca prin eficienta de care dau dovada, prin capacitatea de racire si de incalzire si prin asigurarea unui climat optim pentru desfasurarea activitatilor zilnice, dar si pentru un somn odihnitor.

Tipuri de aparate de aer conditionat si functionalitatea acestora

Aparatele de aer conditionat sunt de mai multe tipuri. Se poate vorbi despre aparatele clasice de aer conditionat, fara inverter, dar si despre aparatele de aer conditionat cu inverter, foarte eficiente si capabile sa functioneze la un nivel de putere variabil. Aparatele cu inverter pot raci mai rapid incaperea, pot functiona la o putere redusa si, de regula, sunt mai silentioase si consuma mai putin decat modelele fara inverter.

Unitatile split, dublu split si multisplit sunt cele mai intalnite tipuri de aparate de aer conditionat, alcatuite dintr-o unitate exterioara si mai multe unitati interioare. Exista si aparate de aer conditionat care se monteaza in tavan, inclusiv in cladirile cu tavan fals, deci si in birourile firmelor.

Caracteristicile tehnice ale unui aparat de aer conditionat

Cele mai citite articole

Primul lucru de care trebuie sa tina cont cumparatorii unui aparat de aer conditionat este clasa energetica. Aparatele de aer conditionat trebuie sa fie incadrate in clasele A, A+, sau chiar in clase energetice mai bune, precum A++ si A+++, pentru a garanta un consum cat mai mic de energie.

Inainte de a investi intr-un aparat de aer conditionat, cumparatorii trebuie sa tina cont si de puterea de racire. Specialistii nu recomanda achizitionarea si instalarea unor aparate de aer conditionat subdimensionate, pentru a nu forta unitatea sa raceasca o incapere prea mare si pentru a nu genera un consum ridicat de curent. Totodata, o astfel de alegere ar scurta si durata de viata a echipamentului. Specialistii vor sti exact care este necesarul de racire al locuintei.

Nivelul de zgomot este un alt criteriu important pe baza caruia clientii vor alege aparatul de aer conditionat. Nu doar confortul termic este important, ci si cel sonor, deoarece nivelul de zgomot emis de aparatul de aer conditionat poate fi suficient de puternic incat sa deranjeze pe cei din incapere. Un model de aparat de aer conditionat cu un nivel de zgomot de 50-60 decibeli se va dovedi o solutie excelenta pentru angajatii care lucreaza in incapere, ca si pentru familia care traieste in locuinta respectiva.

Si functia de incalzire specifica aparatelor de aer conditionat este un criteriu important in ceea ce priveste luarea unei decizii in acest sens. Clientii trebuie sa tina cont si de faptul ca limitarile tehnologice nu permit folosirea acestor aparate atunci cand temperaturile exterioare scad sub –10 grade Celsius. Nu in ultimul rand, aparatele de aer conditionat trebuie sa fie dotate cu filtre de aer si de mirosuri.

Atunci cand aparatele de aer conditionat indeplinesc caracteristicile mai sus mentionate, clientii pot spune ca au facut o alegere foarte buna si o investitie rentabila si pe termen lung.

Cele mai citite articole

You may also like