Home Calatorii Ce trebuie sa stii pentru a pleca la munca in Germania?

Ce trebuie sa stii pentru a pleca la munca in Germania?

by Dinu Alexandra

Persoanele care cauta locuri de munca Germania ar trebui sa citeasca mai multe informatii importante inainte de a decide sa faca acest pas. Germania este o tara spre care majoritatea imigrantilor se indreapta si se afla in topul preferintelor romanilor care aleg sa munceasca in alte tari, datorita nivelului de trai ridicat de acolo. In plus, sistemul medical este foarte bine pus la punct, iar angajatorii sunt seriosi si rigurosi in ceea ce priveste atentia acordata angajatilor.

Sunt mai multe aspecte utile care trebuie trecute in revista de orice persoana care vrea sa plece sa lucreze in Germania si printre ele se numara nivelul salariului, conditiile de munca, costurile zilnice din orasele mici si din marile orase, locurile in care se gasesc cel mai repede joburi si lista poate continua.

Locuri de munca Germania – sfaturi utile

Pentru persoanele care au decis sa plece la munca in Germania, dar nu si-au gasit inca un loc de munca, o solutie poate fi accesarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Aici se vor gasi joburi actualizate tot timpul din mai multe domenii, incepand de la constructii si agricultura, pana la domeniile medical si educational. Verificand regulat ofertele publice de pe site-uri si citind cu mare atentie toate conditiile prezentate pentru locuri de munca in Germania, cu siguranta ca fiecare persoana isi va gasi jobul dorit.

Cele mai citite articole

Salarii si conditii de munca

In Germania salariul minim este undeva la 1.500 de euro lunar si asta inseamna in jur de 8,8 euro pe ora. Nivelul minim de plata se aplica pentru cei mai multi angajati, cu exceptie persoanelor care activeaza ca liber profesionisti. In alte state din UE, salariul minim nu ajunge pentru a acoperi toate cheltuielile aferente unei luni, insa in Germania acest lucru nu se intampla. O singura persoana va primi la sfarsit de luna o suma aproximativ egala cu salariul minim pentru a isi putea achita facturile, cheltuielile zilnice si chiria.

Vestile bune continua, pentru ca salariul mediu este de aproximativ 2.100 de euro. Cele mai cautate domenii in randul romanilor sunt cel medical si cel al constructiilor. Un salariu mediu din domeniul medical ajunge pana la 49.000 de euro anual pentru medicii incepatori, in timp ce medicii cu experienta pot avea pana la 370.000 de euro pe an.

In Germania conditiile de munca sunt bune si angajatii lucreaza intre 38 si 42 de ore pe saptamana, avand un minim de 20 de zile de concediu. Chiar daca perioada minima stabilita legal este de 20 de zile si cele mai multe firme se incadreaza in numarul acesta, sunt si companii care ofera undeva la 30 de zile de concediu, in functie de pozitia angajatului si de rezultatele acestuia.

Avand in vedere toate aceste conditii, nu mai incape indoiala de ce foarte multe persoane aleg sa mearga sa lucreze in Germania. In plus, un alt avantaj este faptul ca Germania este relativ aproape de Romania. Persoanele care vor sa vina periodic acasa pentru a isi vizita familia si pentru diverse alte treburi o pot face foarte usor fie cu avionul, fie cu autocarul. Cu avionul zborul dureaza cateva ore, in timp ce drumul cu autocarul este de maximum 36 de ore, deci oricare ar fi metoda accesata drumul este unul scurt.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil