Home Utile Care sunt principalele elemente ce vor conferi un aer boem locuinței tale – află cum poți decora reducând costurile

Care sunt principalele elemente ce vor conferi un aer boem locuinței tale – află cum poți decora reducând costurile

by GetLokal.ro

Persoanele care adoră atmosfera retro, vintage sau stilul BoHo sunt persoane boeme care preferă jocurile de culori și senzația de căldură pe care o conferă spațiile amenajate în acest fel. Cel mai plăcut aspect în cadrul alegerii unui stil boem de amenajare a locuinței sau a unei singure încăperi este faptul că acest trend îmbină funcționalitatea spațiilor preferate cu estetica aparte și călduroasă.

Pentru a amenaja locuința în acest stil nu este necesară cheltuirea unor sume enorme. Aspectul plăcut poate fi redat modificând elemente minime sau adăugând anumite detalii de decor, deloc costisitoare, care să reîmprospătezi atmosfera. Un truc foarteutil este reamintirea faptului că stilul boem se bazează pe amestecarea cu gust a texturilor și nuanțelor.

Iată care sunt principalele elemente ce vor conferi un aer boem oricărei încăperi, fără a dăuna în mod excesiv bugetului

Parchetul

Deși nu pare o opțiune chiar atât de ieftină, trebuie reținut faptul că odată ce ai ales un parchet calitativ, nu va trebui să îți mai faci griji pentru acest aspect o perioadă foarte lungă.  Pentru un aer boem, poți alege parchetul din stejar, cu multe noduri și fibre sau urme albe aleatorii, astfel încât să confere o ușoară nuanță rustică. Pe site-ul celor de la valprestparchet.ro descopera gama de parchet triplu stratificat, iar pentru a conferi o notă contrastivă acestuia, optează pentru tabureți de culori intense, poate chiar de catifea pe care să îl poziționezi oriunde în încăpere.

Mobilă

Nu ai nevoie de piese de mobilier extrem de scumpe. Alege să cauți un cabinet sau un dulap mai vechi care să dețină acele elemente rotunjite sau detaliile specifice stilului vintage în cadrul mobilierului. Există și multe outlet-uri de mobilă care îți pun la dispoziție piese de mobilier recondiționat în direcția specifică a acestui stil. Pentru a sporii senzația de culoare și vastitate a texturilor, adaugă și un element viu în decor. Caută să poziționezi pe mobilă, la diferite înălțimi, plante curgătoare. Acestea vor aduce un plus de prospețime încăperii și vor completa atmosfera boemă.

Elemente minime de decor

Și dacă tot a venit vorba despre elemente vii de decor, se poate discuta și despre culorile care dau viață încăperii. Orice combinație de nuanțe și culori este binevenită aici. Poți opta pentru perne cu motive tradiționale sau pattern-uri complexe, ori poți achiziționa produse de mercerie care te pot ajuta la confecționarea unor elemente de decor inedite, la costuri foarte reduse. Aranjamentele din iarba de pampas sunt și ele la mare căutare.

Utilizează un cerc metalic sau din sârmă pe care să înfășori firele de iarbă de pampas și vei realiza o coroniță superbă pe care o poți pune oriunde în casă. Poți folosi această plantă decorativă și prin așezarea ei într-o vază. Efectul va fi la fel de spectaculos.

În concluzie, este foarte ușor să conferi un aer boem spațiuluiu preferat și trebuie doar să fii atent la detalii. Nu uita că toată această operațiune trebuie să te coste o avere, ci doar un strop de imaginație și perspectivă proprie.

Sursa: pexels.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like