Home Prin oras Ce este mai rentabil sa fii: chirias sau proprietar?

Ce este mai rentabil sa fii: chirias sau proprietar?

by Dinu Alexandra

Probabil o stiti pe Suze Orman din emisiunile in care era invitata de Oprah. Mi-a placut intotdeauna stilul ei direct, rational si cu foarte mult sens de a discuta despre investitii financiare, planuri de economisire si tot ce tine de finante personale, in general. Zilele trecute am descoperit pe site-ul oprah.com un articol scris de ea despre semnele care iti spun ca ar fi mai bine sa inchiriezi decat sa iti cumperi un apartament.

Iata despre ce este vorba:

  1. Daca nu ai reusit sa pui deoparte suficienti bani pentru un avans de cel putin 10-20% din suma pe care urmeaza sa o platesti pentru apartament sau daca, mai rau, ai datorii pe toate cardurile de credit pe care le detii, atunci poti fi sigur ca nu esti inca pregatit sa-ti cumperi o casa.

  2. Preconizezi ca te vei muta in urmatorii 5-7 ani. E adevarat ca uneori poti castiga din revanzarea apartamentului, insa, chiar daca pretul apartamentelor nu scade (adica daca reusesti sa eviti cel mai rau scenariu), de cele mai multe ori taxele pentru agentia imobiliara si toate costurile pe care le implica mutatul vor duce la pierderi si la concluzia ca toata aceasta afacere a fost una… proasta.

  3. Din calculele tale, este mai rentabil sa inchiriezi decat sa cumperi un apartament sau o casa. Da, exista si aceasta posibilitate. Daca asa stau lucrurile, atunci stii ce ai de facut.

  4. Pur si simplu nu iti doresti sa iti asumi responsabilitatile si riscurile care vin cu statutul de proprietar de apartament. Daca te simti mai liber in postura de chirias, atunci exact asta ar trebui sa fii. Tu ce crezi ca e mai bine pentru tine? Sa stai cu chirie sau sa investesti intr-o casa proprie?

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil