Home Utile Ce generator de curent să alegi pentru casă?

Ce generator de curent să alegi pentru casă?

by GetLokal.ro

Unul dintre tipurile de echipamente specializate pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de energie electrică către o căsuță sau o casă de vacanţă este generatorul electric. Acest dispozitiv poate fi utilizat atât permanent, cât și temporar.

Este utilizat în mod constant în așezările suburbane îndepărtate, unde nu există deloc rețea sau foarte des apar întreruperi în furnizarea de energie electrică. Aşadar, utilizarea temporară a unor generatoare de curent se efectuează în cazuri rare de deconectare a sursei principale de energie electrică. 

Acestea pot fi folosite și în timpul recreerii în aer liber (conectarea unui frigider, iluminat, aragaz sau alte aparate electrice) sau utilizate în procesul de construcție, reparații sau grădinărit (conectarea unui instrument electric, echipament). 

Majoritatea generatoarelor funcționează cu combustibil (benzină, gaz, motorină). Odată cu dezvoltarea tehnologiilor inovatoare în domeniul surselor de energie neîntreruptibile, generatoarele solare și eoliene încep să se dezvolte. Utilizarea lor nu este încă larg răspândită datorită costurilor. 

În viitor, generatoarele eoliene și solare pot înlocui combustibilii convenționali, deoarece principalele lor surse sunt forțele naturale. În consecință, acestea vor fi mai ecologice decât dispozitivele de astăzi. 

Principalele tipuri de generatoare 

Generatorul electric poate utiliza mai multe tipuri de combustibil: 

  • benzină; 
  • motorină;
  • gaz. 

Cele mai citite articole

Generatoarele pe benzină sunt potrivite pentru utilizare periodică. Sunt disponibile în diferite dimensiuni și pot avea capacități diferite pentru nevoi specifice (recreere, pescuit, turism, nevoi casnice). În funcție de parametrii generatorului, dispozitivul poate furniza energie electrică până la 12 ore fără întrerupere. Acesta este un singur ciclu de încărcare. 

Generatorul pe gaz nu are probleme cu pornirea în toate condițiile meteorologice, este compact și relativ ieftin. 

Generatoarele diesel diferă prin puterea lor. Acest tip are capacitatea de a funcționa pentru o perioadă lungă de timp. De obicei sunt mai fiabile decât generatoarele pe benzină, dar mult mai scumpe. Scopul lor este de a furniza energie electrică unor case rurale mai mari cu clădiri auxiliare.

Cum aleg generatorul de curent pentru casă? 

Alegerea unui generator pentru o reședință de vară este o problemă foarte delicată, trebuie luate în considerare mai multe aspecte. De exemplu, pentru o casă mică în care trebuie aprinse câteva becuri și de gătit mâncarea pe un aragaz electric mic, portabil, va fi suficient un mini generator cu o putere de până la 2 kW, care funcționează pe benzină sau gaz. 

Pentru nevoile mai extinse ale gospodăriei este necesar să se ia un generator pe benzină de 7 kW. Acesta poate ilumina toate camerele unei case mici, inclusiv aparatele de bucătărie (ceainic, storcător, mixer, prăjitor de pâine, aragaz mic cu un arzător). 

Pentru cerinţe mai mari este necesară achiziţionarea unor unități diesel puternice care să poată funcționa mult timp, furnizând electricitate nu numai casei, ci și spațiilor auxiliare și clădirilor agricole (camere mici, foișoare, depozite, garaje, iluminat stradă). Singurul dezavantaj al acestui tip de generator este zgomotul pe care-l produce.  

Prin urmare, când se alege un generator pentru alimentarea la domiciliu, se va acorda atenție puterii acestuia – puterea produsă trebuie să satisfacă nevoile interne de bază.

Cele mai citite articole

You may also like