Home Muzica Ce presupun si de ce sa participati la lectii de pian

Ce presupun si de ce sa participati la lectii de pian

by Dinu Alexandra

Pianul este un instrument muzical care s-a dovedit atractiv pentru toate varstele. Pentru initierea in tainele acestui instrument, indiferent la ce varste, sunt necesare lectii de pian cu un profesor care detine atestat in acest domeniu.

Cine poate participa la lectii de pian

Varsta minima pentru studiu este de 5 ani, dar se recomanda pianul la orice varsta. Nu este un instrument foarte dificil, inca de la primele acorduri se va constata existenta unei atractii catre notele muzicale clare, melodioase, linistitoare emise prin simpla apasare a clapelor.

Incepatori sau intiati, amatori sau profesionisti, cu totii pot patrunde tainele muzicii clasice sau contemporane interpretate la pian, daca exista dorinta si atractie muzicala. Pentru copii, de exemplu, avantajele lectiilor de pian sunt numeroase – stimularea sensibilitatii auditive, a motricitatii fine, a rabdarii si perseverentei, atentiei si memoriei, stimei de sine, spiritului de competitie si culturii generale.

Profesorul indrumator va sta de vorba cu cursantul pentru a-si da seama de potentialul acestuia; daca are ureche muzicala, ce gen de muzica il atrage, dupa care ii va explica modul de functionare al pianului.

In ce constau lectiile de pian

Cele mai citite articole

Primele lectii constau in cateva acorduri simple, melodioase precum si in explicatii cu privire la gama si notele muzicale. Apoi, se vor stabili de comun acord datele calendaristice si intervalele orare pentru acest studiu. Pianul nu este un instrument dificil de abordat, claviatura lui este relativ simpla, melodicitatea si claritatea sunetelor emise prin simpla apasare a tastelor este foarte atractiva.

Pe masura ce evolueaza lucrurile si in functie de dorinta si tenacitatea fiecarui cursant, se poate ajunge la performante notabile in domeniu – cultura muzicala, creativitatea, disciplina, coerenta in gandire sunt cateva aspecte de remarcat. Chiar si marii pianisti ai lumii au inceput astfel. Nu exista reusita fara perseverenta si ambitie in niciun domeniu, cu atat mai mult in domeniul artistic si muzical.

Pentru copii, pe masura ce exerseaza, se pot organiza recitaluri, spectacole care sa ii incurajeze, sa aiba posibilitatea sa isi etaleze cunostintele dobandite si sa le dea acea incredere de sine atat de necesara pentru evolutia lor.

Pretul pentru sedintele de pian

In cadrul celor mai accesibile cursuri de pian, tariful pentru patru sedinte pe luna este in jur de 300 ron, iar cel pentru opt sedinte pe luna, de 500 ron. Pretul nu este unul inaccesibil daca se tine cont de faptul ca se invata si se dezvolta abilitati si cunostinte care nu se pot acumula studiind de unul singur, acasa. Un profesor indrumator are stilul, tactica si pedagogia necesara pentru a determina un cursant sa fie atras de pian si chiar sa se indragosteasca iremediabil de acesta.

Atmosfera care se creeaza atunci cand cele zece degete de la maini, ochii si creierul se conecteaza simultan si redau sunetele muzicale de pe partitura este una magica. Cunostintele muzicale dobandite, creativitatea, imaginatia artistica, talentul si abilitatile interpretative sunt cateva caracteristici care se deprind atunci cand se face aceasta alegere – lectii de pian.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil