Home Utile Ce trebuie sa stii despre cristalele Swarovski?

Ce trebuie sa stii despre cristalele Swarovski?

by GetLokal.ro

Toate femeile apreciaza o bijuterie realizata dintr-un metal pretios si valorificata cu o piatra stralucitoare. Producatorii de bijuterii stiu acest lucru si reusesc sa fure privirile doamnelor si domnisoarelor cu cele mai interesante, stralucitoare si pretioase modele. Cel mai de succes producator insa, este Swarovski. Nimeni nu spune “nu” unei bijuterii Swarovski, iar acest lucru este datorat stralucirii pe care o au cristalele produse de Swarowski si renumelui pe care si l-a castigat de-a lungul timpului.

Ce sunt cristalele Swarowski si care este istoria lor?

Desi cristalele Swarowski nu sunt pietre naturale, acestea sunt foarte convingatoare prin stralucirea lor. Realizate dintr-o sticla bogata in plumb de inalta calitate, aceste pietre semipretioase ofera o stralucire argintie asemanatoare unei pietre pretioase de foarte buna calitate.

Practic, persoanele care aleg sa poarte bijuterii Swarovski se pot bucura de stralucirea asemanatoare celei oferite de un diamant, fara a plati foarte mult pentru asta.

Cristalele Swarovski se produc automatizat la firma din Austria si au o istorie cat se poate de interesanta.

Cele mai citite articole

Putem spune ca istoria acestor pietre incepe odata cu creatorul lor, Daniel Swarovski. Fiul unui mestesugar care prelucra sticla si cristal, Daniel a fost fascinat intotdeauna de meseria tatalui si de obiectele pe care acesta le folosea. La varsta de 30 de ani, in 1892, Daniel Swarovski a reusit sa creeze o masina cu care putea produce cristale de o foarte buna calitate, din care dispareau complet erorile de prelucrare manuala.

Cristalele lui Swarovski au cucerit rapid o multime de bijutieri, creatori de moda si designeri si au inceput sa devina cunoscute in intreaga lume.

Care sunt principalele caracteristici ale cristalelor Swarovski?

Daca iti doresti o bijuterie Swarovski, trebuie sa stii ca pe piata exista o multime de imitatii. Trebuie sa stii, asadar, cum poti recunoaste cristalele originale. Exista cateva caracteristici pe care orice cristal le are:

  • Fiecare piatra este perfecta. Aceasta este uniforma din orice unghi ai privi-o si nu prezinta niciun defect. In cristalele Swarovski nu vei gasi goluri de aer, zgarieturi sau pete.
  • Toate fatetele se intalnesc in acelasi punct de convergenta, aceste cristale fiind foarte asemanatoare diamantelor;
  • Un cristal Swarovski straluceste la fel de intens din toate unghiurile. Procedura de taiere folosita de firma din austria garanteaza stralucirea indiferent de unghiul din care cristalul este urmarit de privitor.

Swarovski dupa mai bine de 120 de ani

Astazi, cristalele Swarovski sunt peste tot si sunt folosite adesea pentru realizarea de bijuterii, inclusiv bijuterii devenite celebre, precum inelul de cocktail Nirvana sau bratara Slake sau pentru amenajarea unor interioare magice. De foarte multe ori, o amenajare interioara plina de lux nu are nevoie de mai mult decat o mana de cristale stralucitoare, iar rezultatul este intotdeauna impresionant.

Daca esti in cautarea unei bijuterii pe care sa o oferi cadou sau pur si simplu de care vrei sa te bucuri la un eveniment special, cristalele Swarovski pot fi o solutie extrem de atractiva.

Cele mai citite articole

You may also like