Home Utile Ce trebuie să știi neapărat despre podelele suspendate?

Ce trebuie să știi neapărat despre podelele suspendate?

by GetLokal.ro

Structurile de pardoseală sunt în general una dintre cele două tipuri – podele solide sau podele suspendate. Pardoselile din lemn suspendat, care se găsesc de obicei în casele mai vechi, sunt realizate în mod normal din pardoseli din lemn care sunt apoi atașate la grinzi chiar deasupra fundațiilor unei case. 

Acest lucru creează un spațiu mic și permite ventilarea și mișcarea aerului pentru a preveni formarea de umezeală în grinzile din lemn. De asemenea, este obișnuit să ai podele suspendate din beton într-o proprietate internă și comercială.

Acesta este, în general, un tip de pardoseală de modă veche și există opțiuni mult mai moderne disponibile, inclusiv pardoseli solide care tind să necesite mai puțină întreținere pe termen lung. Este mai ușor să treci fire sub podeaua unei podele din lemn suspendat și, deoarece nu atinge solul, va absorbi mai puțină umezeală de pe pământ, astfel încât să limiteze daunele structurale cauzate de umezeală, ceea ce este un avantaj dacă locuința ta se află într-o zonă cu drenaj slab.

Care sunt dezavantajele podelelor suspendate din lemn?

Acestea pot tinde să se deterioreze mai repede, deoarece lemnul poate putrezi, deci au nevoie de un pic mai multă întreținere decât alte tipuri de pardoseală. De asemenea, se pot simți puțin diferit, motiv pentru care trebuie să fie izolate corespunzător. 

Cele mai citite articole

De asemenea, pot deține o greutate mai mică decât o alternativă concretă, deci s-ar putea să nu fie potrivite pentru fiecare tip de construcție. Prin urmare, ar trebui să ceri sfatul unui profesionist în domeniu, care te poate ajuta să iei cele mai bune decizii pentru casa ta.

Poți izola podelele dacă ai podele suspendate din lemn?

Da, este recomandabil să izolezi atunci când ai acest tip de pardoseală. Cea mai bună practică este izolarea între grinzile podelei pentru a-ți menține casa mai caldă și pentru a face pardoseala mai eficientă din punct de vedere energetic. 

Se recomandă izolația din vată minerală, deoarece aceasta reduce circulația aerului și este foarte eficientă la reducerea curenților de aer. Cu toate acestea, trebuie aplicată în mod corespunzător pentru a reduce șansele de formare a condensului care pot provoca deteriorarea cherestelei.

Ce fel de pardoseală superioară poți avea dacă ai podele suspendate din lemn?

Nu ești limitat nici măcar de opțiunile de pardoseală, deoarece aceasta este pur și simplu structura podelei. Alegerea finală a pardoselii, care va fi vizibilă, poate depinde de preferințele personale – gresie, parchet sau pardoseală din lemn. 

Dacă ai mai multe întrebări cu privire la pardoselile din lemn suspendat, este recomandat să contactezi un profesionist în construcții care să te poată sfătui cu privire la tipul potrivit de structură de pardoseală pentru proiectul tău sau să te informeze despre cum să gestionezi cel mai bine orice problemă ar putea apărea legat de podelele tale.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil