Home Viata sanatoasa Cum să te pregătești pentru o relație de cuplu sănătoasă

Cum să te pregătești pentru o relație de cuplu sănătoasă

by GetLokal.ro

Vrei să fii într-o relație care îți aduce împlinire, liniște și iubire? Nu este atât de greu, atâta timp cât ambii parteneri își dau silința pentru armonia din cuplu. Din acest motiv, trebuie să urmezi câteva reguli, pentru a te bucura de o relație de lungă durată.

Află cum să te pregătești pentru o relație de cuplu sănătoasă și plină de bucurii, din rândurile de mai jos!

Lasă deoparte trecutul

Cel mai important sfat de care poți ține cont atunci când te pregătești pentru o relație nouă este îndepărtarea trecutului. Dacă ai suferit sau ai avut eșecuri în dragoste, acest lucru nu presupune repetarea situațiilor neplăcute, așa că fii deschis pentru tot ceea ce viața îți oferă.

Mai mult, este esențial să privești cu încredere spre viitor, să te întrebi ce îți dorești de la o nouă relație în cuplu și să-ți dezvolți încrederea în tine. Aceste elemente sunt extrem de importante, pentru o relație de cuplu sănătoasă și armonioasă.

Fii realist

Pentru a împiedica frustrările și nemulțumirile într-o nouă relație de cuplu, încearcă să fii realist. Nicio persoană nu îți poate îndeplini toate necesitățile și dorințele! Deși ai nevoie de un partener cu care să te potrivești, privește realist situația și nu încerca să-l schimbi, doar pentru a avea un câștig.

Observă care sunt calitățile și defectele persoanei care intră în viața ta și gândește-te dacă aceasta corespunde standardelor tale, încă de la început.

Gândește-te la ceea ce îți dorești

În momentul în care ai în plan o nouă relație, merită să te gândești atent la ceea ce îți dorești. De pildă, dacă îți dorești o relație liniștită, în care să petreci mult timp în doi, însă posibilul partener trebuie să călătorească des, cel mai probabil nu va fi pe placul tău.

Totodată, atunci când începi o nouă relație, explică partenerului ceea ce îți dorești de la el, precum și viziunea ta despre viața în cuplu. În acest fel, crești șansele de a primi ceea ce îți dorești cu adevărat și împărtășești opinii care pot duce la o relație sănătoasă de cuplu.

Renunță la comparații

Cele mai citite articole

Ești pregătit pentru o nouă relație și îți dorești liniște și fericire? Atunci trebuie să renunți la comparațiile între actualul și fostul partener de viață. Niciun om nu seamănă cu altul, deci comparațiile sunt inutile.

În plus, evită discuțiile despre trecut cu actualul partener! Îl poți face să creadă că încă te gândești în trecut și că nu ești mulțumit de relația actuală.

Fii prezent în relație

Relațiile fericite implică efort, așa că merită să fii prezent în relație. Atunci când partenerul dorește să discute cu tine, nu-i întoarce spatele! Fii prezent trup și suflet și cunoaște-ți partenerul cât mai bine, pentru a înțelege modul în care funcționează într-o relație.

Nu te arăta interesat de altceva în timp ce discutați, pentru a nu-l îndemna pe partener să încheie acest moment și să fie nemulțumit de atitudinea ta.

Admite că ai greșit

Într-o relație sănătoasă, trebuie să știi când să recunoști că ai greșit. Atunci când admiți că ai greșit, dai dovadă de iubire și de respect față de partener.

Deși poți fi mai orgolios, în iubire nu are ce căuta acest concept. Oferă sentimente sincere! Un simplu iartă-mă poate rezolva mai mult decât crezi.

Oferă libertate partenerului

Într-o relație nouă, plină de dragoste, îți dorești să petreci tot timpul cu persoana iubită. Cu toate acestea, este vital să oferi și libertate partenerului! Nu doar că există riscul să vă plictisiți în relație, însă ambii parteneri au nevoie de timp personal, pe care să-l petreacă alături de prieteni.

O relație sănătoasă și fericită implică comunicare și iar comunicare! Atunci când spui ceea ce gândești, nu riști ca celălalt să te înțeleagă greșit. Descoperă și cărți cu informații utile despre relații, din care poți să înveți cum trebuie să te comporți în anumite situații, pentru a te bucura de armonie în cuplu.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil