Home Stiri locale Cea mai nouă conferință inițiată de Carmistin a trasat lista de obiective strategice pentru zootehnia românească

Cea mai nouă conferință inițiată de Carmistin a trasat lista de obiective strategice pentru zootehnia românească

by GetLokal.ro

Grupul Carmistin a organizat conferința „Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”, unde s-au discutat soluții financiare și legislative pentru revitalizarea industriei cărnii de porc în țară. O astfel de relansare ar contribui la creșterea producției naționale, care ar putea acoperi cererea de pe piața internă.

Pentru a atinge acest scop național, este necesară o viziune puternică și o implicare colectivă în dezvoltarea unui plan de investiții pentru România. Acesta va presupune susținere financiară din partea Uniunii Europene, Guvernului, instituțiilor bancare și investiții semnificative de la companii.

Conferința a inclus reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului, mediului asociativ și de afaceri și ai principalelor bănci din România, interesate în finanțarea sectorului, precum BCR, CEC Bank, OTP Bank, EximBank, First Bank, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank, Garanti Bank, BERD și Alpha Bank.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat la conferința Carmistin și AFR că se lucrează la un program de finanțare de peste 1 miliard euro pentru susținerea producătorilor români de hrană. Pentru revitalizarea industriei cărnii în România, este necesar un plan strategic de acțiune solid și responsabilitate colectivă.

Sectorul alimentar românesc prezintă rezultate modeste, iar fabricile locale nu reușesc să acopere deficitul comercial în domeniul cărnii, laptelui, fructelor și legumelor. Conferința a abordat această problemă și a subliniat necesitatea soluțiilor viabile pentru sectorul alimentar.

Cele mai citite articole

Ministrul Finanțelor a reiterat angajamentul statului român de a susține sectorul suinelor prin programe consolidate, care se vor adăuga celor existente în cadrul fondurilor europene. El a menționat că măsurile guvernamentale actuale vor fi completate de noi inițiative de finanțare, adaptate cerințelor pieței interne, pentru a crea premisele unei creșteri durabile a sectorului, consolidarea economiei naționale și asigurarea securității alimentare.

Participanții au fost îndemnați să profite de oportunitățile actuale de finanțare pentru a stimula dezvoltarea sectorului. Președintele Grupului Carmistin, Iustin Paraschiv, a subliniat importanța investițiilor continue în sectorul zootehnic și a evidențiat beneficiile aduse fermierilor și consumatorilor.

Carmistin a demonstrat angajamentul său pentru dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic și a contribuit la creșterea competitivității industriei românești de carne de porc. Prin strategii de dezvoltare solide și un plan investițional coerent, Carmistin a devenit un actor important în sectorul agribusiness. Compania se dedică îmbunătățirii constante a standardelor de calitate și siguranță alimentară, utilizând cele mai bune practici și tehnologii inovatoare disponibile.

Toți participanții la conferință au convenit că o abordare strategică și un angajament colectiv sunt esențiale pentru a susține sectorul cărnii de porc și a asigura securitatea alimentară a României. Implicarea reprezentanților instituționali și a celor din mediul economic în promovarea unei politici coerente și eficiente de sprijinire a producției autohtone este crucială pentru a reduce dependența de importuri și a consolida poziția României pe piața europeană a produselor alimentare.

În acest context, colaborarea dintre toți actorii din industria de producție este esențială pentru a valorifica la maximum resursele disponibile și a sprijini dezvoltarea sectorului agribusiness în ansamblu. Astfel, se poate crea un mediu propice pentru creșterea și dezvoltarea durabilă a sectorului suinelor în România, contribuind în același timp la consolidarea economiei naționale și asigurarea securității alimentare a țării.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil