Home Utile Cele 4 tipuri de criptomonede bazate pe utilitatea lor

Cele 4 tipuri de criptomonede bazate pe utilitatea lor

by GetLokal.ro

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-financiar-730564/ 

Piața cripto s-a diversificat foarte mult în zilele noastre, după 13 ani de la apariția criptomonedei Bitcoin. In continuarea acestui articol poți vedea o clasificare a criptomonedelor, după cum urmează:

Altcoins

Aceste criptomonede și-au avut inspirația în Bitcoin, de unde au preluat și modelul de funcționare. De aceea, criptomonedele noi utilizează sistemul blokchain pentru tranzacții. Primul altcoin ce a apărut a fost Namecoin, însă acesta nu este cel mai cunoscut dintre ele în momentul de față. Criptomonedele sunt în aceeași categorie însă sunt diferite între ele din mai multe puncte de vedere: volumul de informații, utilitatea, cât de repede se transmit datele, dar și algoritmul de minat aferent fiecăruia.

Privacy coins

Cele mai citite articole

Un mare avantaj al pieței criptomonedelor este anonimitatea, însă aceasta nu poate fi prezentă până la final pentru că procesarea tranzacțiilor are nevoie de informații pentru a fi finalizată. Tranzacțiile nu se efectuează dacă acestea nu sunt făcute în mod transparent, prin identificarea datelor. Acest aspect nu a fost acceptat de toți minerii, astfel încât au apărut privacy coins pentru a le satisface nevoile. Acestea au ca scop garantarea anonimității complete.

Stablecoins

După cum le spune si numele, aceste criptomonede au avantajul ca sunt “stabile” si nu înregistrează fluctuații majore. Din nevoia minerilor au apărut stablecoins care au ca principal scop stabilirea unui preț fix pentru criptomoneda, desigur în raport cu activele de pe piață. Principalele stablecoins-uri sunt tether (USDT), USDC, makerDA0 si Basecoin, însă fiecare dintre ele se raportează la un model diferit de stabilizare.

Tokenuri

Aceste tipuri de criptomonede sunt diferite și nu pot fi utilizate în sistemul blockchain, dar pot fi folosite în aplicații descentralizate. Poți achiziționa cu acestea bunuri și servicii. Aplicațiile descentralizate sunt compatibile doar cu tokenurile. Procedeul din spate, adică tranzacția în sine are loc tot în sistemul blockchain, însă fără token care permite accesul la aplicație, tranzacția nu poate fi finalizată. Ca o investiție pe termen lung, cei interesați cumpără Ethereum si alte tokenuri pentru a le păstra pe o perioadă mai lunga și a le vinde cu un preț mai mare.

Piața cripto a devenit tentată pentru majoritatea oamenilor, însă îți recomandăm să te informezi foarte bine înainte de a investi!

Cele mai citite articole

You may also like