Home Utile Cele mai importante avantaje ale incalzirii in pardoseala

Cele mai importante avantaje ale incalzirii in pardoseala

by GetLokal.ro

Sistemele de incalzire prin pardoseala au multe beneficii pentru case si birouri. Aduc mai mult confort atunci cand o persoana paseste cu picioarele goale pe podea si elibereaza spatiu in incapere pentru ca nu mai exista caloriferele care pe pereti. 

Datorita imbunatatirilor tehnologiilor de incalzire, varianta prin pardoseala este, de asemenea, rentabila. Este o solutie excelenta pentru locuintele cu surse regenerabile de incalzire, dar si pentru cele care au centrale termice pe gaz. Sistemele de incalzire prin pardoseala fac mult mai usoara tranzitia catre case durabile. 

Costuri mici de intretinere

Deoarece polipropilena este un material dur natural, necesita foarte putina intretinere. Acest lucru se intampla atat pentru incalzirea prin pardoseala pe baza de apa, cat si pentru cea electrica. Expertii in montaj PE trebuie sa fie constienti de un detaliu important: incalzirea alimentata cu apa trebuie instalata astfel incat sa fie certificata conform BS EN 1264. Aceasta certificare este fiabila, iar specialistii in montaj care ofera acest serviciu dau de obicei o garantie minima de 25 de ani.

Eficienta energetica

S-a demonstrat ca incalzirea prin pardoseala este mult mai eficienta decat radiatoarele conventionale. Datorita eficientei sale ridicate, facturile la energie sunt reduse considerabil. Majoritatea proprietarilor de case ar trebui sa aiba un test de eficienta efectuat pentru a evalua eficacitatea generala a izolatiei locuintei  pentru a asigura performante optime de incalzire. Desi incalzirea in pardoseala este in general mai eficienta decat alte variante, sistemul poate fi ajutat si cu o izolatie adecvata.

Costuri reduse de functionare

Cele mai citite articole

Contrar parerii populare, functionarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este mai ieftina decat caloriferele conventionale. 

Costurile de functionare ale sistemelor de incalzire prin pardoseala depind de mai multi factori, inclusiv eficienta izolatiei camerei si timpul total de functionare. Izolatiile mai groase produc economii de energie mult mai mari. Sistemele de incalzire pe baza de apa se bazeaza pe gaz si tind sa aiba o eficienta mai mare si costuri mai mici, dar instalarea initiala este destul de scumpa.

Incalzirea prin pardoseala este mai confortabila decat alte variante

Casele cu sisteme de incalzire prin pardoseala sunt vizibil mai confortabile. In toate zonele incaperii se mentine aceeasi temperature si se creeaza un climat echilibrat. Un colt al camerei nu se va simti mai rece decat celalalt, asa cum se intampla in cazul sistemelor de incalzire cu calorifere.

O igiena mai buna

Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt mult mai sigure si mai igienice decat cele cu calorifere. Trecerea la un sistem de incalzire prin pardoseala imbunatateste drastic igiena din interior, eliminand aproape complet acarienii si microorganismele care, altfel, ar aparea la nivelul unei pardoseli, unde nivelul de umiditate este crescut. Acarienii si microorganismele reprezinta un pericol pentru persoanele care sufera de boli respiratorii, cum ar fi astmul sau BPOC. De asemenea, pentru ca este scos caloriferul, acest lucru inseamna mai putin spatiu acoperit de praf.

Cele mai citite articole

You may also like