Home Utile Tamplaria din PVC: solutie avantajoasa si usor de intretinut

Tamplaria din PVC: solutie avantajoasa si usor de intretinut

by GetLokal.ro

Pentru ca majoritatea cladirilor au tamplarie PVC este important sa fie mentionate avantajele acestor tipuri de usi si ferestre. PVC-ul este un material de constructii modern, care merita toata atentia si care cu siguranta ajuta la economii considerabile, atat pe termen lung cat si pe termen scurt. In plus, este usor de intretinut si atunci cand este ales tipul potrivit de tamplarie, ofera mai mult decat protectie contra frigului. 

Geamurile din termopan si tamplaria PVC sunt mai ieftine decat ale solutii

Un factor important care influenteaza foarte mult tipul de tamplarie si de geamuri pe care le cumperi este pretul. Geamurile si usile de PVC au un cost mic comparativ cu ferestrele din lemn sau din aluminiu. De asemenea, ramele care sunt facute din lemn masiv sau din lemn stratificat sunt cu aproximativ 50 de procente mai scumpe decat ramele din PVC, in timp ce ramele de aluminiu sunt cu 30% mai scumpe.  Aceste diferente de pret se mentin chiar si in momentul in care este folosita tamplarie PVC de foarte buna calitate, ca de exemplu tamplarie Salamander.

Tamplaria PVC  se intretine mai usor

Un alt avantaj important al acestui tip de ferestre este faptul ca au nevoie de foarte putina intretinere. Ferestrele de PVC nu au nevoie de tehnici speciale de curatare si nici de produse speciale. Este suficient sa fie folositi detergenti clasici pentru geamuri si ramele vor ramane impecabile. 

Totusi, se recomanda evitarea substantelor corozive care pot sa deterioreze suprafata ramelor. Pe ramele din PVC este aplicata o folie speciala, care le da culoare, inclusiv pe cele albe, iar aceasta folie poate fi deteriorata de detergentii foarte puternici. O solutie clasica cu apa si sapun sau detergent de rufe, respectiv o solutie speciala pentru geamuri, reprezinta cea mai buna varianta pentru a curata aceste ferestre.

Ferestrele de PVC sunt mai rezistente

Cele mai citite articole

Ferestrele de PVC nu putrezesc si nu ruginesc, fiind din acest punct de vedere mult mai durabile, comparativ cu cele de lemn sau din aluminiu. In timp, lemnul poate sa sufere anumite deformari din cauza fluctuatiilor de temperatura sau poate pur si simplu sa putrezeasca. 

In plus, ramele de PVC pot fi produse in mai multe nuante, in timp ce ramele din lemn trebuie sa fie vopsite la aproximativ 5 ani pentru a-si mentine culoarea si pentru a ramane protejate de actiunea apei si de atacul insectelor. PVC-ul rezista foarte bine la orice conditie meteorologica si nu isi schimba culoarea pe toata durata sa de viata.

Geamurile de termopan de foarte buna calitate sunt eficiente si in ceea ce priveste intretinerea. In timp ce ferestrele din lemn trebuie sa fie intretinute periodic, cele din PVC trebuie doar sa fie curatate sezonier, pentru a fi mentinut un aspect placut si nu pentru ca praful le-ar putea deteriora. 

Avand in vedere toate aceste aspecte, este lesne de inteles de ce tot mai multe persoane aleg sa foloseasca tamplarie PVC in locul altor variante, atat pentru locuinte, cat si pentru alte tipuri de cladiri.

Cele mai citite articole

You may also like