Home Servicii Pentru ce folosesc romanii cel mai mult internetul?

Pentru ce folosesc romanii cel mai mult internetul?

by GetLokal.ro

Internetul a acaparat foarte multe aspecte ale vietii cotidiene a oamenilor, multe dintre activitatile pe care acestia le desfasoara fiind realizate fie in totalitate in mediul online, fie partial prin intermediul internetului. Cu toate ca rolul pe care internetul a ajuns sa il aiba in viata indivizilor ne poate da de gandit si speria intr-o anumita masura, aceasta evolutie a fost una normala si naturala. 

In plus, avantajele si facilitatile pe care internetul le aduce sunt aspecte foarte importante, care au avut o contributie majora la modul in care acest serviciu a evoluat de-a lungul timpului. Totusi, oamenii ar trebui sa utilizeze interentul intr-un mod constient, cunoscand detalii atat despre avantajele pe care acesta le ofera, cat si despre dezavantaje.

Care sunt activitatile pentru care romanii folosesc internetul? 

In prima jumatate a anului 2020 s-a observat o crestere foarte mare atat a traficului pe internet, dar si a numarului de abonamente pentru servicii internet. Cu toate ca principalul motiv a fost inceputul crizei prin care trecem cu totii, aceasta tendinta se mentine in continuare. 

Foarte multe companii care au descoperit beneficiile muncii de acasa au luat decizia de a trece definitiv sau partial la acest mod de desfasurare a activitatii, iar scolarii si studentii continua sa faca, cel putin o parte din cursuri, scoala in mediul online. Prin urmare, una dintre activitatile principale pentru care romanii utilizeaza interentul este pentru de a-si indeplini obligatiile profesionale sau cele legate de educatie. 

Cele mai citite articole

Activitatile profesionale reprezinta numai 26% din totalul activitatilor desfasurate de romani pe internet. Acestea nu sunt pe primul loc in topul activitatilor, care este ocupat – conform unor studii realizate la sfarsitul anului trecut de un organism de cercetare si analiza – de retelele de socializare. Acestea sunt urmate de schimburile de e-mailuri, informarea de pe site-urile de stiri si shopping-ul online. 

Care sunt avantajele si dezavantajele internetului? 

Datorita faptului ca internetul a usurat viata oamenilor, beneficiile si avantajele pe care acesta la ofera sunt extrem de multe. Cu toate acestea, exista si o serie de dezavantaje care nu ar trebui ignorate si care sunt motivul indemnului de a avea o masura in tot, chiar si in timpul petrecut in mediul online. 

Un astfel de dezavantaj este facilitarea organizarii si desfasurarii de activitati ilegale sau vatamatoare, in cazul carora identificarea faptasilor este destul de dificila. De asemenea, un alt dezavantaj important, care se refera in special la copii, este confundarea realitatii cu viata virtuala, efect care poate aparea in urma unui timp prea indelungat petrecut pe internet. 

Totusi, pentru a incheia intr-o nota pozitiva, deoarece internetul este, intr-adevar, un lucru bun si un instrument foarte util si eficient, pentru cei care stiu sa il foloseasca, este necesar sa fie prezentate si cateva dintre cele mai importante avantaje pe care acesta le-a adus in viata oamenilor: 

  • orice informatie necesara este la un click distanta, important fiind sa se poata cerne informatiile corecte de cele false;
  • reprezinta o modalitate de a fi mai aproape de persoanele dragi, aflate la mare distanta;
  • cuprinde o varietate de moduri de relaxare, pentru toate gusturile si varstele. 

Cele mai citite articole

You may also like