Home Utile Cele mai importante echipamente si unelte de care ai nevoie pentru un proiect DIY

Cele mai importante echipamente si unelte de care ai nevoie pentru un proiect DIY

by GetLokal.ro

Te-ai hotarat sa realizezi un proiect DIY, dar inca nu au sculele necesare? Sa cumperi echipamente si unelte pentru un proiect DIY poate fi o provocare, mai ales daca incepi de la zero. Cu toate acestea, nu trebuie sa investesti foarte mult in unelte nenumarate ca sa iti incepi proiectul. Descopera care sunt cele mai importante instrumente pe care trebuie sa le ai! 

Cutia cu unelte 

Cutia cu unele trebuie sa contina cuie, unul sau doua ciocane si un set de chei. Poate ca vrei sa construiesti o structura pentru gradina, cum ar fi o pergola, sau sa reconditionezi un obiect vechi de mobilier, oferind-i o stralucire cu totul noua. O cutie cu unelte iti va fi de folos in mod sigur. 

Telemetrul profesional 

Orice ai vrea sa realizezi, un telemetru iti va fi mai mult decat util. Cu ajutorul sau poti masura distanta dintre spatii, astfel incat sa iti dai seama ca obiectul pe care il creezi se va potrivi foarte bine acolo unde vrei sa il plasezi. Un telemetru este ca o ruleta high tech ce masoara distante cu un laser foarte precis. Nu doar atat, dar nu vei mai fi nevoit sa le notezi pe hartie pentru a ti le aduce aminte, deoarece telemetrele profesionale retin valorile automat. 

Setul de surubelnite 

Atat timp cat lucrezi cu suruburi, o surubelnita iti va fi mai mult decat utila. Daca iti doresti sa realizezi proiecte DIY mai complexe, atunci cel mai bine ar fi sa iti cumperi o surubelnita electrica, ca sa iti poti face treaba fara efort, precum si un set de capete intersanjabile, de diverse marimi, astfel incat sa nu ai probleme daca e nevoie sa folosesti suruburi de dimensiuni diferite. 

Fierastraul circular 

Cele mai citite articole

Daca iti place sa lucrezi cu lemn, un fierastrau circular va fi instrumentul perfect pentru a taia lemnul drept si rapid. Poti regla cu usurinta unghiul si adancimea lamei pentru a realiza proiectul tau de bricolaj, fie ca vrei sa creezi o masuta de cafea dintr-un trunchi de copac, scaune sau bancute pentru gradina, ori placaje interesante pentru perete. 

Roaba 

In cazul in care proiectul tau DIY are un grad de complexitate mare, atunci sigur vei avea nevoie de o roaba care sa-ti serveasca, in primul rand, la a cara materia prima dintr-un loc in altul. In acelasi timp, iti poate folosi inclusiv sa faci curat dupa ce iti termini proiectul. Lemn, bucati de metal, moloz, toate acestea se pot duce cu roaba. 

Nivela 

Vrei sa-ti construiesti singur o terasa, sau poate sa creezi si sa instalezi niste cabinete de bucatarie? Ori poate nu te aventurezi in ceva atat de complicat, ci te limitezi numai la a realiza niste polite de lemn vopsite pe care sa le montezi in casa. Ochiul uman nu este suficient pentru a realiza daca suprafetele acestor obiecte sunt drepte. Achizitioneaza-ti asadar o nivela, astfel incat sa nu te trezesti ca montezi politele gresit si obiectele iti aluneca de pe ele, sau ca rafturile cabinetelor nu stau in pozitie perfect orizontala. 

Bomfaier 

In cazul in care vrei sa prelucrezi metal (poate vrei sa creezi obiecte de mobilier sau de decor in stil industrial), vei avea nevoie de un bomfaier, care este un tip de fierastrau special creat pentru taierea pieselor din metal. Pentru a atinge acel look neslefuit si brut al stilului industrial, un bomfaier va face minuni. 

Oricare ar fi proiectul DIY de care vrei sa te apuci, alege-ti uneltele si echipamentele in functie de natura acestuia si de materia prima pe care o prelucrezi. Nu uita nici de echipamentul de protectie, pentru ca orice pasionat de bricolaj are nevoie sa se protejeze in timp ce mestereste. 

Cele mai citite articole

You may also like