Home Utile Cat costa transportul cu o duba frigorifica?

Cat costa transportul cu o duba frigorifica?

by GetLokal.ro

Ce factori influenteaza pretul transportului frigorific?

Transportul marfurilor perisabile poate reprezenta o provocare pentru persoanele puse in aceasta situatie. De aceea, cel mai indicat este sa se apeleze la o firma in domeniu, care dispune de toate resursele, astfel incat produsele sa ajunga in stare buna la destinatie. O duba frigorifica asigura mentinerea unei temperaturi controlate, fie ca este pozitiva sau negativa, in functie de conditiile impuse de marfa transportata.

Sunt mai multe firme care asigura transport de marfa frigorific, acestea operand atat in tara, cat si in locatii de pe teritoriul Uniunii Europene sau din alta zona de pe glob, iar tarifele sunt diferite.

Cand vine vorba despre pretul pentru transportul frigorific de care are nevoie, clientul trebuie sa tina cont ca sunt mai multi factori care il pot influenta, si anume:

  • distanta parcursa de la ridicarea marfii pana la destinatie;
  • marimea masinii;
  • izolatia masinii;
  • complexitatea spațiului de depozitare;
  • greutatea marfii;
  • dimensiunea marfii;
  • timpul necesar de livrare.

Marimea masinii este un criteriu important in stabilirea pretului. In mod evident, pentru o autoutilitara mare se va plati mai mult fata de o duba frigorifica mai mica, pentru ca necesita mai mult combustibil si costuri ridicate de intretinere.

Unul dintre cele mai scumpe componente ale unui astfel de transport este reprezentat de izolare. Pentru bunurile care au nevoie de temperaturi de pastrare sub 0 grade Celsius, masina trebuie sa fie bine izolata, iar izolatia este unul dintre cele mai scumpe componente din transportul frigorific.

Printre elementele cele mai importante care alcatuiesc un pret pentru transportul acetui tip de marfa se mai numara si complexitatea spatiului de depozitare. Mai precis, sunt masini care prezinta mai multe compartimente, astfel incat se preteaza in cazul clientilor care au de transportat marfa ce necesita conditii diferite de pastrare. Spre exemplu, unele compartimente sunt destinate bunurilor inghetate (cuburi de gheata, gheata macinata), iar altele celor refrigerate (cum sunt fructe, legume, medicamente).

Este clar ca pentru a putea oferi toate aceste conditii de depozitare o astfel de duba frigorifica este mai scumpa decat una normala, care nu are compartimentare multipla, iar costurile se vor regasi, intr-o mica masura, si in tariful de inchiriere.

Tinand cont de toti factorii enumerati mai sus, pretul pe kilometru pentru transportul frigorific poate ajunge pana la 5 lei pe kilometru sau chiar mai mult, dar acesta este doar un pret estimativ. Ofertele se obtin de la furnizorul de servicii si sunt stabilite astfel incat sa acopere toate costurile ce se impun.

Cum se poate obtine cel mai avantajos pret?

In obtinerea unui pret cat mai avantajos, este indicat ca persoanele care cauta servicii de transport frigorific sa apeleze la o platforma de intermediere. Rolul acesteia este de a facilita legatura dintre clienti si transportatori. Cunoscand foarte bine oferta si resursele de care dispun societatile ce activeaza in domeniu, intermediarul va putea alcatui un pret corect, care sa fie in beneficiul clientului. In acest fel, clientul nu va negocia direct cu transportatorul, ci va obtine rapid o oferta personalizata. Intermediarul il scuteste astfel pe client de un efort suplimentar, iar procesul de inchiriere se va face mai simplu si mai rapid, eficientizandu-se intreaga activitate.

Un alt aspect de care trebuie sa tina cont o persoana ce are nevoie de o duba frigorifica pentru a obtine cel mai avantajos pret este sa compare ofertele disponibile pe piata. Pe internet se pot accesa site-urile transportatorilor din domeniu, se va studia oferta acestora si se va alege aceea care se incadreaza in bugetul stabilit in acest scop. Este foarte important, insa, ca firma sa fie una de incredere, care beneficiaza de opinii pozitive din partea fostilor clienti. Experientele cu care s-au confruntat alti beneficiari sunt relevante pentru ca o persoana sa-si faca o idee asupra calitatii serviciilor oferite de o anumita societate.

In concluzie, pretul pentru transportul frigorific variaza in functie de o serie de factori, dintre care cei mai importanți sunt izolatia, compartimentarea și dimensiunea masinii, dar si lungimea traseului. Pentru a se obtine cea mai avantajoasa oferta de pret, este necesar sa se contacteze o platforma de intermediere, care va facilita intreaga operatiune, scutindu-l pe client de timp si de efort suplimentar, necesare procedurilor specifice de inchiriere.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil