Home Fun Idei de cadouri motivaționale pentru copii cu ocazia începerii anului şcolar

Idei de cadouri motivaționale pentru copii cu ocazia începerii anului şcolar

by GetLokal.ro

Forfota din jurul primei zile de școală este întotdeauna grozavă – caiete, creioane, manuale, pixuri și cărţi de colorat – sunt de-a dreptul peste tot. Cu toate acestea, indiferent dacă părinţii sunt la vânătoare de rechizite pentru grădiniță sau pentru școală, este bine să ofere copiilor, pe lângă rechizite şi un cadou original și creativ, pentru 15 septembrie. 

Această dată va marca începutul noului an şcolar, care va dezvălui încă o dată informații noi viitorilor elevi. Dar nu doar elevii vor învăța ceva nou. Există la fel de multe informații și activități interesante şi pentru copiii de grădiniță. 

Multe dintre aceste activităţi pot fi întâlnite şi în cadrul grădiniţei Seva Edu. Aici copiii beneficiază de un teren de joacă exterior impresionant, o pistă pentru biciclete, o piscină în aer liber, o seră și o mini fermă în care pot face cunoștință cu animalele favorite. 

Factori de luat în considerare atunci când se alege un cadou motivațional

  • Vârsta – cel mai firesc lucru este ca părinţii să aleagă în funcţie de  vârsta copilului. Prin urmare, este important să se gândească la principalele sarcini pe care copilul trebuie să le îndeplinească în funcție de vârsta sa. 
  • Interesele copilului – se urmăreşte ceea ce îi place să facă în timpul liber – să picteze, 

să cânte, să danseze, să construiască. Posibilitățile sunt nelimitate. Orice părinte, probabil că știe ce îl entuziasmează pe copil. 

  • Ce calități și abilități se doreşte a fi dezvoltate? În funcţie de răspunsul la această

întrebare se va alege cadoul. 

Idei de cadouri pentru a spori nivelul de motivație al copiilor

  • Jucării care stimulează cultura lingvistică

Cele mai citite articole

Cunoașterea limbilor străine a fost întotdeauna o adevărată comoară. Fiecare limbă deschide noi orizonturi și introduce noi culturi și valori, deci este important ca cultura lingvistică a fiecărui copil să fie la un nivel înalt. Se ştie că învăţarea unei limbi străine, nu este tocmai uşoară. În acest sens, mai multe jocuri vin în ajutor. Acestea vor crește cu succes nivelul de motivație pentru învățare la copii și într-un mod distractiv – ajutând la scrierea și învățarea limbilor străine. 

  • Șabloane magnetice din lemn pentru vopsire

Dezvoltate de metoda Mariei Montessori, sunt o opțiune excelentă de cadou pentru copiii care abia învață să scrie. Dezvoltă abilități motorii fine, coordonarea mâinilor, răbdare și imaginație.  

  • Alfabet cu litere magnetice din lemn în latină

Acesta este un mod minunat de a învăța fiecare copil să recunoască și să pronunțe literele alfabetului într-un mod ușor și distractiv.

  • Joc din lemn cu litere și cifre

Un joc didactic non-standard prin care copilul poate învăța vocale și consoane și forma cuvinte întregi în engleză. Și de ce nu propoziții întregi? Un alt plus al jocului este că, pe lângă limbă, copilul își poate exercita cu acesta, abilitățile matematice. Aşadar, cu un glonț – doi iepuri.

În concluzie, dacă părinţii vor ține cont măcar de-o parte dintre sugestiile de mai sus, șansele ca ei să dăruiască copilului cel mai potrivit cadou motivaţional, cresc considerabil. 

Cele mai citite articole

You may also like