Home Utile Cele mai importante motive pentru a lucra cu o companie de recrutare

Cele mai importante motive pentru a lucra cu o companie de recrutare

by GetLokal.ro

Companiile IT care vor sa angajeze sunt tot mai des interesate de colaborarea cu firmele de recrutare, asa cum sunt si ce de la AMS Accelerate IT, cea mai mare agentie de recrutare IT din Romania si CEE,  care ofera un pachet complet de servicii in acest sens. Sunt mai multe avantaje pentru care firmele de IT apeleaza la astfel de metode pentru a obtine angajatii doriti.

Angajare mai rapida

Utilizarea unei agentii de recrutare va scurta timpul necesar pentru ocuparea posturilor  deschise. O agentie de recrutare poate gasi candidati mult mai repede decat poate firma angajatoare. Companiile de recrutare au un numar mare de persoane in baza lor de date, o retea de conexiuni pe care sa le folosesc si acces la sisteme scumpe care ajuta la identificarea persoanelor cu acele abilitati greu de gasit pe care le angajatorii le cauta.

Aceasta inseamna ca singurele persoane pe care agentiile le trimit pentru evaluare sunt cele care se potrivesc criteriilor stabilite. Toate acestea ajuta la scurtarea timpului de angajare!

Candidati de inalta calitate

Angajarea unei agentii de recrutare va creste capacitatea de a intalni  candidati de inalta calitate. Firmele se intalnesc doar  cu candidati care au fost deja evaluati cu atentie si intervievati. O agentie de recrutare are de-a face zilnic cu candidatii si angajeaza  experti in interviuri. Prin metode avansate sunt intelese atat nevoile candidatilor, cat si cerintele firmei pentru a face o potrivire excelenta.

Cunostinte de specialitate in recrutare

Pe masura ce compania creste si se schimba, echipa de recrutare interna ar putea avea nevoie sa efectueze interviuri complexe pentru pozitii cu care angajatii nu sunt neaparat familiarizati.

Cele mai citite articole

O agentie de recrutare are personal specializat in recrutare pentru mai multe sectoare. De multe ori recrutorii au o cunoastere mai buna a rolurilor tehnice si a abilitatilor necesare pentru acnumite posturi. De asemenea, se pot identifica abilitatile transferabile pe care angajatii le pot rata.

Angajatorul se poate concentra in continuare pe activitatea sa

Cea mai mare parte a muncii pe care o face un recrutor are loc inainte ca orice compensatie potentiala sa vina de la client. De cele mai multe ori, daca nu este angajat niciun candidat, atunci nu se vor percepe taxe pentru munca efectuata. Acest lucru asigura compania se concentreaza pe identificarea celor mai buni candidati posibili pentru posturile existente – cei care sunt cu adevarat interesati de jobul propus.

Cunoasterea pietei

Prin conversatiile lor atat cu clientii, cat si cu candidatii, cei mai buni recrutori dobandesc destule cunostinte despre sectorul in care lucreaza. Ei sunt adesea capabili sa  ofere informatii valoroase si sfaturi intelepte. Aceasta este o parte cruciala a muncii lor. 

Cand colaboreaza cu o agentie de recrutare, firma obtine acces la cunostintele acesteia despre ratele salariale, seturile de abilitati disponibile, asteptarile in cariera, problemele actuale de angajare si chiar tendintele pietei, informatii la care altfel nu ar avea acces.

Nu a fost niciodata mai usor ca o firma sa economiseasca timp, sa identifice candidati calificati si sa isi ocupati locurile vacante  mai rapid decat cu ajutorul serviciilor de recrutare. 

Cele mai citite articole

You may also like