Home Utile Clasa GLA: top asistenți tehnologici de siguranță la rulare

Clasa GLA: top asistenți tehnologici de siguranță la rulare

by GetLokal.ro

Noul Mercedes GLA se distinge prin dotări de top și inovații tehnice care permit șoferului și pasagerilor să călătorească în siguranță și confort. 

Pe vreme rece de iarnă sau pe timp de caniculă, Mercedes Benz e gata să ofere cele mai performante sisteme de asistență , pentru a transforma șofatul într-o experiență uimitoare. 

Dealerii auto recomandă Mercedes GLA pentru modul optim de conducere grație sistemului

Mercedes-Benz Intelligent Drive. Dotările moderne și asistența tehnologică asigură securitatea celor din interiorul mașinii, fiind special conceput pentru orice tip de drum. Experiența călătoriei cu un Mercedes clasa GLA este de neuitat. Conceptul  Intelligent Drive îți oferă relaxare la volan, timp petrecut în deplină siguranță, în confort.

Pachetele de dotări gândite pentru performanță sunt acum la dispoziția șoferilor. Cei începători vor parca mai sigur și se vor deplasa cu ușurință iar șoferii cu experiență vor profita de asistența activă la volan pentru a conduce mai relaxați, într-o atmosferă senină, de calm și confort.

DISTRONIC  – Asistență activă pentru păstrarea distanței între autovehicule 

Acest sistem inovator este conceput pentru Mercedes GLA, oferind un plus de siguranța când e vorba de deplasarea în coloană sau în situații de ambuteiaje. DISTRONIC ajută la păstrarea distanței corespunzătoare față de autovehiculul din fața ta, te scutește de efortul schimbării permanente a vitezelor. Reglarea automată a distanței scade enorm riscul de accidente. Cu ajutorul DISTONIC și sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație oferit de Mercedes LGA, vei șofa în siguranță chiar și în cele mai complicate situații de trafic aglomerat.

Asistența activă la frânare

Acest tip de asistență activă la frânare te poate ajuta să eviți cu succes accidentele grave sau coliziunile provocate de neatenție sau neasigurare, ori din cauza unei distanțe prea mici față de celelalte autovehicule. Sistemul de asistență este dotat cu avertizare optică și acustică, pentru a preveni orice accident iminent, iar reglarea forței de frânare conform necesității acute din trafic înseamnă  adaptabilitate și siguranță suplimentară. 

Asistența activă pentru menținerea benzii de rulare

Trecerea neintenționată peste o linie întreruptă sau continua va fi avertizată de sistemul de asistență activă, care ajută la menținerea benzii de rulare. Acest sistem te poate avertiza prin vibrația volanului. În situația unei linii continue sau dacă asistența active observă că banda aflată dincolo de linia întreruptă este ocupată, va putea interveni suplimentar sugerâd frânare unilaterală. O astfel de asistență este ideală la drumuri lungi, obositoare, când vigilența scade și erorile sunt posibile.

Pachetul de asistență la rulare

Noile modele GLA sau Mercedes EQS beneficiază de asistență la rulare. Pachetul de asistență la rulare asigură șoferului un grad înalt de autonomie. Un astfel de sistem este conceput pentru a adapta automat viteza în funcție de condițiile din trafic. Fie că ești începător sau șofer profesionist, acest pachet de asistență te ajută să menții constant corect autoturismul pe banda de rulare și va semnala imediat orice pericol de coliziune. Noul model GLA de la Mercedes pune înainte de toate siguranța șoferului și a pasagerilor. 

Sistemul acționează inclusiv în situații extreme. În cazul accidentelor și a asistenței activate, dacă nu mai poți șofa, autovehiculul va frâna până la oprirea totală activând semnalizarea avariei iar ulterior se conectează la centrala de urgență Mercedes pentru a semna situația critică.

Sistemul PRE-SAFE®

Noul GLA este dotat cu sistemul PRE-SAFE®, un timp util folosit înaintea unui accident sau pericol iminent. Sistemul generează un sunet specific în difuzoare, cu rolul de a alerta conducătorul auto. Reflexele de protecție fiind activate, vei avea timp să acționezi pentru a preîntâmpina orice incident neplăcut. 

Asistența pentru unghiul mort

Un alt sistem inovator al noului GLA este asistentul pentru unghiul mort. Acest sistem are rolul de a  urmări permanent schimbarea benzii de rulare , putând detecta obiectele aflate în unghiul mort al autoturismului. Acest sistem  poate ajuta la evitarea accidentelor pe drumurile cu mai multe benzi, în zonele urbane sau pe autostradă. În perioada de staționare, în răstimp de 3 minute dacă sistemul detectează obstacole în zona de risc, va lansa o avertizare optică și acustic.

Toate aceste sisteme de asistență tehnologică sunt instalate pe noul Mercedes GLE pentru a oferi siguranță și pentru a evita accidente.  Mercedes GLA este demonstrat că este un  autoturism sigur, fiabil, simplu de condus chiar și de șoferi începători. Un autoturism modern te ajută și în cele mai dificile situații, grație controlului unor manevre dificile în trafic. 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like