Home Utile Cum a apărut primul ATM Bitcoin in România si care sunt avantajele acestora?

Cum a apărut primul ATM Bitcoin in România si care sunt avantajele acestora?

by GetLokal.ro

Cum a apărut primul ATM Bitcoin in România si care sunt avantajele acestora?

România a fost una dintre primele țări din lume care a avut posibilitatea de a tranzacționa cryptomonede. În anul 2014 lua naștere prima companie care se ocupă cu monedele virtuale, prin aducerea primei mașinării destinată cumpărării și vânzării de Bitcoin.

Robocoin ATM a fost primul bancomat adus de cei doi frați români, George și Constantin Rotariu în București, pe o străduță îngustă din centrul orașului, în zona Unirii. Ambii frați erau plecați din țară când le-a venit această idee, însă dorul de casă și dorința de a ajută românii i-a convins să se întoarcă în România. Astfel încât, cei doi au pus România pe harta financiară a lumii.

Cei doi fondatori își doreau la vremea respectivă să facă posibilă cumpărarea de la astfel de bancomate și de alte monede, Robocoin fiind disponibil doar pentru Bitcoin. De asemenea, din declarațiile CEO-ului, George Rotariu reiese faptul că cei doi își doreau să extindă firma și în alte orașe mari din țară, dând că exemplu Iași și Timișoara. Și ce să spunem? Le-a cam ieșit! În prezent, firma se bucură de un real succes! Sigur că nu doar cu Iași și Timișoara au reușit să se dezvolte, ci cu încă 44 de astfel de bancomate, fiind cea mai extinsă rețea de ATM-uri din țară. Și nu doar atât, cei doi au creat și două platforme online, care, de asemenea, găzduiesc până la 200.000 de oameni care tranzacționează zilnic până la 30 de altcoins.

Astfel, apărut dintr-o pasiune, pentru că în 2014 atât George, cât și Constantin tranzacționau Bitcoin, Bitcoin România este una dintre cele mai de succes companii, aceștia dezvoltând în prezent un program de parteneriat prin care oamenii pot franciză rețeaua de ATM-uri. Sunt multe orașe din țară în care ATM-urile sunt amplasate acolo de parteneri, acestea fiind marcate că atare și pe platforma online. Un astfel de exemplu este un ATM Bitcoin în Brașov. Un om de afaceri a decis că vrea să amplaseze în acest oraș un ATM care să se bucure de fonduri non stop, iar brașovenii să aibă cea mai sigură și rapidă modalitate de a cumpără de la un bancomat cryptomonede cu RON cash.

Un alt oraș, mai micuț, dar care ducea lipsa de un ATM era Piteștiul. Astfel a apărut un ATM în Pitești. Toți cei care făceau tranzacții se plângeau adesea că trebuie să călătorească în cel mai apropiat oraș mai mare pentru a se bucura și ei de aceleași beneficii pe care le oferă tranzacțiile de crypto la ATM, astfel încât un locatar a decis amplasarea unui astfel de bancomat pentru că experiență de tranzacționare să nu fie perturbată.

Ambele bancomate permit schimburile dintre RON cash și până la 8 monede digitale: BTC, ETH, LTC, XRP, XLM, USDT, BCH și RONC și ambele sunt amplasate în Auchan, ceea ce le aduce clienților o serie de beneficii: de la o locație ferită de condițiile meteo, la locuri de parcare gratuite, în față locației. Clienții se pot duce oricând să experimenteze lumea crypto.

Avantajele tranzacționării monedelor prin ATM sunt multe, însă unul dintre ele și cel mai important este lipsa băncilor. Nu este necesar să așteptați un interval de timp pentru a putea face o cumpărare, mai ales că piață nu doarme niciodată. De asemenea, nu trebuie să îți deschizi alte 10 conturi bancare, pentru a grăbi cât de cât procesul de transfer.

Procesul este unul mai simplu și mai rapid, în comparație cu o platformă online, asta dacă discutăm de sume mici. Și în principiu, acesta este și scopul lor, să permită posibilitatea de a cumpăra Bitcoin și celor care nu își permit să cumpere mult. Bitcoin este pentru toată lumea! Și acesta este mesajul pe care încearcă ATM-urile crypto să le transmită!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil