Home Utile Cum alegi covorașele auto perfecte pentru mașina ta?

Cum alegi covorașele auto perfecte pentru mașina ta?

by Dinu Alexandra

Iubitorii de autoturisme sunt foarte devotați mașinilor pe care le conduc și sunt întotdeauna dispuși să investească în produse care să le facă din ce în ce mai atrăgătoare. Fie că vorbim de accesorii pentru interior sau exterior, mașinile au nevoie de accesoriile potrivite. Alese greșit, acestea pot transforma mașina într-un mod negativ, ceea ce înseamnă că investiția a fost făcută degeaba.

Dacă la exterior vorbim de schimbarea farurilor, a colantării mașinii sau la schimbarea geamurilor cu unele fumurii, în interior lucrurile stau altfel. În această categorie intră și covorașele auto, care cu toate că nu par importante, trebuie alese cu grijă.

Covorașele auto sunt folosite pentru a proteja mașina de murdărie, în cazul în care se varsă un lichid sau de adună praf. Nu este foarte complicat să alegeți covorașele pentru mașină, însă este esențial să țineți cont de anumite aspecte. Treceți prin lista următoare și alegeți covorașele care vi se potrivesc!

1.    Țineți cont de materialul pe care îl au covorașele auto – este cel mai important aspect de care trebuie să țineți cont. Există trei tipuri de materiale sub forma cărora puteți găsi covorașele pentru mașină: cauciuc, vinil sau material textil.

Covorașele din material textil sunt foarte ușor de personalizat, se găsesc în culori variate și au un aspect și o textură pufoasă. Singurul aspect negativ este că acestea pot acumula multă mizerie în timp și se uzează mai repede în comparație cu cele de vinil sau de cauciuc. Folosiți covorașele din material textil în cazul în care folosiți mașina mai rar sau doar în oraș, dar și dacă vă doriți covorașe colorate, care să scoată mașina din anonimat.

În cazul în care mașina este folosită foarte des și de mai multe persoane, covorașele de cauciuc sunt ideale. Acestea se curăță ușor, sunt realizate dintr-un material dur și se uzează după foarte mult timp. Părțile negative ale acestora ar fi că se pot găsi într-o gamă de culori restrânsă, pot fi mai scumpe decât cele din material textil și pot deveni alunecoase pe vreme ploioasă. Covorașele de cauciuc sunt recomandate familiilor, în special pentru că cei mici mai pot vărsa lichide în mașină, dar și pentru iubitorii de călătorii.

Covorașele auto de vinil sunt deseori confundate cu cele de cauciuc, însă acestea sunt mai ieftine. Spre deosebire de covorașele din cauciuc, cele din vinil se găsesc în mai multe culori, sunt rezistente în ceea ce privește absorbția de apă și la substanțele chimice. În comparație cu cauciucul, acestea sunt mai puțin rezistente și pot prezenta fisuri după o perioadă. Alegeți covorașele de vinil în cazul în care nu vă hotărâți în ceea ce privește covorașele de material textil sau de cauciuc.

2.    Alegeți culoarea potrivită – după ce ați ales materialul covorașelor, îndreptați-vă atenția și către culoarea lor. Chiar dacă majoritatea mașinilor au covorașele negre, încercați să căutați și alte nuanțe. Ați putea fi surprinși de cât de frumos pot arăta covorașele roșii sau maro, în combinație cu nuanța tapițeriei.

3.    Căutați modelul de covorașe auto potrivit pentru tipul de mașină pe care îl aveți – de exemplu, dacă aveți un BMW, cu siguranță trebuie să căutați un model de covorașe auto BMW. Fiecare marcă de mașină are nevoie de covorașe create special pentru aceasta, deși există pe piață și modele universale. Există riscul ca cele universale să nu arate întocmai bine sau să fie mai mari sau mai mici decât trebuie.

Chiar dacă poate părea floare la ureche, alegerea covorașelor perfecte pentru mașină se poate dovedi a fi o muncă mai grea. Materialul, culoarea și tipul de mașină sunt esențiale atunci când planificați să schimbați covorașele de la mașină. În plus, acestea pot schimba complet aspectul interior al mașinii.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil