Home Viata sanatoasa Totul despre blefaroplastie

Totul despre blefaroplastie

by Dinu Alexandra

Toata lumea stie ca ochii pot spune multe despre o persoana, despre stilul sau de viata, starea sufleteasca, iubire si, desigur, despre  varsta. De aceea, astazi, operatia de blefaroplastie devine din ce in ce mai populara. Ce fel de operatie este aceasta si ce probleme rezolva? La clinica Soma Clinic,  poti primi sfatul unui specialist in chirurgie plastica, reconstructiva, estetica si estetica aplicata.

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia (sau operatia pleoapelor) este ridicarea chirurgicala a pleoapelor superioare si inferioare in scopul intineririi estetice. In plus, fata de strangerea pielii lasate, aceasta operatie permite indepartarea grasimii de sub pleoapele superioare, schimband directia ochilor si eliminand pungile de sub ochi (daca sunt provocate de grasimi). Pentru a face fata unor probleme estetice precum ridurile faciale din colturile ochilor, blefaroplastia nu este indicata. Pentru aceasta, este necesar sa se efectueze alte operatii si proceduri, de exemplu, folosirea tehnicilor hardware.

Cine are nevoie de Blefaroplastie

Cel mai adesea, blefaroplastia este prescrisa persoanelor cu varste mature (40 de ani si mai mari), care au riduri peste pleoapele superioare formate de-a lungul anilor, au grasimi sau piele in exces, care cad pe gene, facand vizual persoana mai in varsta. Aglomerarea grasimii infraorbitare (asa-numitele pungi sub ochi) poate fi, de asemenea, un indiciu pentru blefaroplastie. Aceasta operatie rezolva si alte probleme, de exemplu, coltul exterior cazut al ochilor (congenital sau legat de varsta).

Cum este operatia?

Daca blefaroplastia se efectueaza fara face-lift circular sau alte operatii de intinerire, atunci poate fi efectuata sub anestezie locala. Chirurgul face incizii pe pielea pleoapelor superioare sau inferioare si, in functie de problema, indeparteaza excesul de piele, corecteaza zonele grase sau indeparteaza tesutul gras. Dupa aceasta, se aplica cusaturi cosmetice, care sunt aproape invizibile pentru altii, deoarece se ascund in spatele pliurilor naturale ale pielii. In medie, o operatie dureaza intre  20 minute si 2 ore, in functie de cantitatea de munca.

Cat dureaza perioada postoperatorie?

Imediat dupa operatie, se aplica un pansament strans, iar pacientul poate pleca acasa. Dupa 7 zile, firele de sutura sunt indepartate, si, in acest timp, de regula, umflatura si echimoza postoperatorie trec. Vanataia poate ramane in zonele operate mai mult timp – 10-30 de zile. Dar acest lucru nu inseamna ca, dupa blefaroplastie, pacientul este obligat sa stea in casa o luna de zile. Poti parasi casa imediat dupa indepartarea cusaturilor. Poate, ar trebui sa iti protejezi ochii cu ochelari impotriva razelor solare si de produsele cosmetice hipoalergenice.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil