Home Utile Afla mai multe despre istoricul Bitcoin pentru a intelege importanta acestei criptomonede

Afla mai multe despre istoricul Bitcoin pentru a intelege importanta acestei criptomonede

by Dinu Alexandra

Una din cele mai cunoscute monede digitale sau criptomonede, care foloseste o tehnologie de criptare aparte pentru a asigura tranzactii sigure poarta denumirea de Bitcoin. Abrevierea Bitcoin este simpla, BTC, putand fi schimbata sau tranzactionata cu dolarul american sau moneda EURO.

Pentru cei care cumpara Bitcoin des, nu este nicio noutate faptul ca moneda Bitcoin poate fi asociata cu alte valute. Bitcoin ofera posibilitatea de a efectua plati de la o entitate la alta, in mod sigur, ieftin si nemijlocit, fara ajutorul oferit de o banca sau de un procesor central de plati. Tranzactiile de sistem de aici au loc intre portofelele digitale ale utilizatorilor, fiind verificate foarte atent gratie tehnologiei blockchain.

Scurt istoric Bitcoin

Moneda Bitcoin a aparut in anul 2008, fiind descrisa ca un sistem electronic de plati de la egal la egal. Istoria Bitcoin isi are originea in anul 2010, cand prima pizza a fost platita folosind aceasta moneda. In timp, utilizarea si valoarea monedei a crescut, in anul 2017 moneda depasind pretul unei uncii de aur pentru prima data.

Exista numeroase lucruri care pot fi cumparate folosind moneda Bitcoin, comparativ cu o simpla pizza la inceput. Numerosi comercianti online si offline accepta Bitcoin ca si mijloc de plata. Multe site-uri de comert online si magazine stradale in strainatate accepta plata in Bitcoin. In plus, impatimitii stiu ca pot cumpara jocuri video cu Bitcoin, pot face calatorii platite in Bitcoin, pot face donatii in Bitcoin, isi pot cumpara alimente sau carti, dar pot face chiar si investitii financiare si economii in moneda Bitcoin.

Avantajele cumpararii monedei Bitcoin de persoanele fizice

Persoanele fizice care au investit in monede Bitcoin pe telefonul mobil pot sa plateasca cumparaturile in cativa pasi simpli, doar afisand codul QR in aplicatia portofel Bitcoin. In plus, cumparatorii se vor bucura de securitate si control asupra banilor, deoarece tranzactiile Bitcoin sunt securizate folosind criptografie de grad militar. Ceea ce inseamna ca nu exista posibilitatea ca altcineva sa poata cheltui banii sau sa faca o plata in numele persoanei care detine monedele Bitcoin, daca acestea au respectat pasii necesari pentru a-si proteja portofelul. Bitcoin ofera protectie puternica impotriva mai multor tipuri de frauda.

Mai mult decat atat, Bitcoin functioneaza oriunde si oricand, fara a fi necesar ca ceilalti sa foloseasca acelasi software sau acelasi furnizor de servicii, fiecare fiind liber sa foloseasca ceea ce isi doreste. Platile internationale sunt rapide, in decurs de cateva minute dintr-un colt in altul al lumii, deoarece nu exista nicio banca ce poate incetini tranzactia, ce poate cere comisioane exorbitante sau ce poate ingheta transferul.

In cazul tranzactionarii monedelor Bitcoin, comisioanele sunt mici sau inexistente, taxele impuse nu exista, iar protejarea identitatii se poate face fara mare efort. Ca si in viata reala, portofelul Bitcoin trebuie tinut in siguranta, transferul de valoare putand fi realizat foarte usor si permitand control deplin asupra banilor, in timp ce Bitcoin ofera cel mai inalt nivel de siguranta, daca este folosit in mod corect. Nu in ultimul rand, pretul Bitcoin este volatil si poate sa scada imprevizibil intr-o perioada scurta de timp.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like