Home Prin oras Top 10 cofetarii din Bucuresti

Top 10 cofetarii din Bucuresti

by GetLokal.ro

Cofetaria romaneasca nu are o traditie indelungata, dupa cum spun specialistii in domeniu. La fel ca si grecii si romanii, locuitorii teritoriilor romanesti foloseau ca indulcitor mierea si nectarul florilor. Abia in secolul al XVI-lea zaharul devine indispensabil odata cu raspandirea influentei orientale la noi: turca, araba, bizantina.

Insa, momentul de glorie al cofetariei romanesti il reprezinta aparitia Casei Capsa, fondata de vestitul cofetar Grigore Capsa. Acesta si-a facut studiile la Paris si a fost elevul celebrului Boissier. Capsa a fost un maestru cofetar desavarsit si creativ, el realizand produse speciale pentru evenimente deosebite sau chiar pentru personalitati ale epocii sale. Astfel, a creat prajitura Joffre, realizata cu prilejul vizitei in Romania a generalului Joffre si inghetata “Rejeane”, in cinstea actritei franceze cu acelasi nume, care a sustinut cateva spectacole la Bucuresti. Strainii care au vizitat pe vremuri Bucurestiul spuneau ca adevarata Capitala a Romaniei se intinde doar intre Ateneul Roman si Capsa. Luand ca punct de reper celebra cofetarie Capsa, desigur.

Top 10 cofetarii din Bucuresti 

1.Cofetaria Maria – Aici  gasesti toate prajiturile clasice, de la savarina si amandina, pana la choux a la creme si parfait. Daca ai drum prin Doamna Ghica, Pipera sau Doctor Felix si ti se face pofta de ceva dulce, opreste-te si alimenteaza-te cu o „prajitura rasfatata cu dragoste creata”.

Cele mai citite articole

Vezi lista completa cu cofetariile de top din Bucuresti: https://top1.ro/cofetarii-bucuresti/

 

 

 

Cele mai citite articole

You may also like