Home Utile Tips&tricks: descoperă cum să pregătești repede și ușor un ostropel de pui acasă!

Tips&tricks: descoperă cum să pregătești repede și ușor un ostropel de pui acasă!

by GetLokal.ro

A pregăti un ostropel de pui delicios acasă nu este deloc dificil. Urmând pas cu pas rețetă de mai jos, oricine se poate delecta foarte repede cu acest preparat, care de ani de zile încântă papilele gustative ale românilor. Ingredientele sunt ușor de procurat, iar timpul de gătire nu este mai mare de 60 de minute.

Care sunt ingredientele necesare pentru ostropelul de pui?

Pentru început, oamenii cărora le este poftă de ostropel de pui trebuie să știe care sunt ingredientele pe care trebuie să le cumpere, pentru a se bucura de un preparat gustos acasă:

  • 1 kilogram de carne de pui;
  • 4 -5 caței de usturoi;
  • 1 -2 linguri de oțet (din vin);
  • frunză de dafin;
  • 150 de grame de roșii decojite în suc propriu;
  • 2 cepe medii;
  • Sare și piper, după gust.

Cum trebuie pregătită carnea?

Primul lucru de care este bine că gospodinele să se ocupe este pregătirea cărnii. Puiul trebuie tăiat în bucăți aproximativ egale, astfel încât să se pătrundă ușor și repede atunci când este pus la prăjit. Mai apoi, carnea trebuie lăsată puțin la scurs sau poate fi tapetată ușor cu șervețele de hârtie: este important că puiul să nu fie îmbibat în apă atunci când este pus în tigaie.

Pregătirea legumelor

Cele mai citite articole

În timp ce carnea se face pe foc mediu, oamenii trebuie se ocupe de pregătirea legumelor. De exemplu, cele 2 cepe trebuie curățate și tocate în cubulețe. Se procedează la fel și cu cei 4 căței de usturoi. Se adaugă mixul de ceapă și usturoi peste pui abia când acesta începe să se albească, semn că este în plin proces de gătire. Tot acum trebuie adăugate în tigaie și roșiile tăiate cubulețe, iar mâncarea începe să prindă gust și să emane un miros extrem de plăcut.

Condimentarea ostropelului

Fiecare om are preferințe personale în materie de gust. De aceea, gospodinele pot folosi atâta sare cât consideră că este necesară. Același principiu se aplică și pentru piper, dar și pentru frunzele de dafin. Pentru că puiul să capete aromele condimentelor, este important ca mâncarea să fie acoperită cu un capac și lasată pe foc mic preț de cel puțin 20 de minute, dar numai după ce peste ostropel au fost adăugate și cele 2 linguri de oțet și puțină apă.

Garnitura pentru ostropel

În ceea ce privește garnitura pentru ostropel, mămăligă moale este cea mai potrivită. Combinația dintre cele 2 oferă întregii familii o masa românească extrem de gustoasa și sănătoasă. Mămăliga trebuie să fie fiartă foarte bine, dar și condimentată cu suficientă sare.

Pregătirea unui ostropel de pui nu durează mai mult de 60 de minute. Este vorba despre o mâncare simplă, dar extrem de plăcuta la gust, care poate fi inclusiv luată la pachet la serviciu. De preferat este că ostropelul să fie consumat cald!

Cele mai citite articole

You may also like