Home Ne place Cum alegi mobilierul şi decoraţiunile potrivite restaurantului tău?

Cum alegi mobilierul şi decoraţiunile potrivite restaurantului tău?

by GetLokal.ro

Orice antreprenor care îşi deschide sau îşi renovează restaurantul trebuie să cunoască importanţa unui mobilier evenimente şi a investiţiei în decoraţiunile potrivite stilului de amenajare al restaurantului. Domeniul HoReCa este foarte permisiv în acest sens, de aceea pe piaţa ofertele de mobilier abundă în varietate de culori, materiale şi preţuri disponibile.

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, pentru că persoanele care aleg să îşi serbeze un anumit eveniment în locaţia restaurantului să plece mulţumite, este nevoie de un design special, de un mobilier rezistent şi cu un aspect plăcut şi de crearea unei atmosfere plăcute.

Cum proiectezi amenajarea unui restaurant?

Pentru a pune în aplicare proiectul unui restaurant, antreprenorii trebuie să aibă în vedere legătură între caracteristicile principale: calitatea preparatelor, confortul clienţilor, décor şi amenajare, atmosfera creată, servirea şi preţurile.

Cele mai citite articole

Când vine vorba despre designul interior, există câteva aspecte ce trebuie luate în considerare înainte de a alege mobilierul şi decoraţiunile potrivite:

  • tematica restaurantului care va conta şi va spune o poveste pe termen lung, atrăgând clienţii din toate categoriile sociale sau doar anumite nişe de clienţi;
  • calitatea mobilierului şi decoraţiunilor. Antreprenorii ştiu că mobilarea localului lor este o investiţie costisitoare, de aceea se orientează de la bun început către piese de mobilier care rezistă în timp şi care se întreţin uşor. Indiferent că este vorba de scaune, mese, mobilier evenimente, acestea trebuie să fie de bună calitate pentru a nu face o impresie proastă şi pentru a nu fi schimbate prea des;
  • funcţionalitatea spaţiului. Se va pune accent pe crearea unor spaţii bine compartimentate, uşor de folosit, deloc încărcate cu prea multe decoraţiuni sau cu prea mult mobilier astfel încât clienţii să nu stea înghesuiţi.

Tipuri de mobilier potrivite pentru un restaurant de lux

Există o gamă largă de mobilier şi decoraţiuni special concepute pentru evenimente şi restaurante, însă clienţii trebuie să le aleagă pe cele potrivite în funcţie de tematica şi specificul afacerii. Pentru o locaţie de lux, se va pune accent pe calitatea obiectelor de mobilier, rezistenţa lor şi mai ales, pe aspect. Nu există o formulă minune de a alege mobilierul şi decoraţiunile pentru un restaurant în mod corespunzător, ci această decizie depinde foarte mult de  bugetul alocat şi îmbinarea plăcută a lucrurilor.

Înainte de a comanda un mobilier de lux pentru restaurante şi evenimente deosebite, este important ca potenţialii clienţi să aibă în vedere următoarele caracteristici importante:

  • spaţiul de care dispun. Acest spaţiu dacă nu este prea mare nu va găzdui mobilier, mese şi scaune prea grele sau voluminoase, dar există mobilier de calitate, premium, uşor, plăcut la atingere care nu ocupă mult spaţiu;
  • culorile potrivite. Este important ca mobilierul să fie ales pentru amenajarea restaurantului în acord cu schema de culori a pereţilor şi a decoraţiunilor;
  • calitatea finisajelor. Mobilierul HoReCa trebuie să fie calitativ din punct de vedere al finisajelor, care trebuie să arate impecabil, fără zgârieturi şi pete, cu îmbinări insesizabile;
  • calitatea materialelor. Materialele din care este conceput mobilierul HoReCa trebuie să fie de cea mai bună calitate, rezistente la uzura şi elegante pentru a impresiona clienţii.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil