Home Utile Cum alegi o barcă pneumatică?

Cum alegi o barcă pneumatică?

by GetLokal.ro

Iată o listă scurtă a celor mai importanți parametri ai bărci pneumatice care determină funcționalitatea acesteia:

1) Condițiile de utilizare viitoare: apa de mare sau apă dulce

Pentru condițiile de mare se recomandă bărci cu motor gonflabile din PVC:

  1. a) cu balon mare (barca este mai lină și mai stabilă pe apă);
  2. b) cu o chilă pronunțată (stabilitate direcțională mai mare și așa-numita navigabilitate a navei).

2) Asigurați-vă că decideți în ce fel intenționați să o folosiți cel mai des: solo / împreună / în trei / într-un grup mare.

Cum influențează numărul persoanelor felul bărcii gonflabile ce trebuie ales:

  • Dimensiunile bărcii (o ambarcațiune prea mare, de 5 metri, nu este potrivit pentru un singur pescar, va fi dificil de transportat și asamblat, iar un grup de 4 persoane nu vor putea naviga comod sau pescui normal într-un barca de 2,5 metri lungime);
  • Greutatea (câte persoane vor trebui ca să manevreze barca pe uscat);
  • Capacitatea (strâns legată de dimensiunile bărcii).

Capacitatea de pasageri indicată de producător în pașaportul produsului este calculată pe baza tonajului total al bărcii. Dacă, spre exemplu, capacitatea de transport a bărcii este de 3 persoane, specialiștii spun că vă va fi mai convenabil să vă pe apă cu barca în timp ce pescuiți două persoane, nu trei. Dacă doar vă plimbați pe luciul de apă, pot fi 3 fără probleme.

3) Este important să alegeți o barcă dintr-un material de calitate

Însăși calitatea PVC-ului vă garantează siguranța în plutirea pe apă, indiferent de modul de realizare a cusăturii (sudare sau lipire). În acest caz, indicatorul de densitate ar trebui să fie de cel puțin 700 gr. / m2. 900 gr. / m2 indică o densitate foarte bună, iar 1100-1200 gr. / m2 una înaltă.

Cele mai citite articole

4) Alegerea unei metode de înaintare pe apă este, de asemenea, un punct foarte important.

Dacă pescuiești într-un mod mai liniștit, pe apă calmă (adică nu departe de linia de coastă) și nu îți place ca să schimbi brusc direcția în trombă, atunci o barcă cu vâsle este destul de potrivită pentru tine.

Există pe barciaccesorii.ro și modele cu bărci pneumatice cu motor performante pe care chiar merită ca să le cumpărați.

5) La ce mai este important ca să acordați atenție:

  • Tipul podelei. O pardoseală rigidă cu elemente din aluminiu oferă rigiditate maximă în planul fundului, este foarte confortabilă să stați pe ea.
  • Un fund gonflabil de joasă presiune reduce greutatea kitului și simplifică procesul umflare și dezumflare, de asamblare și demontare a bărcii respective.

6) Producător și garanție

Un producător de încredere, cu o istorie dovedită a companiei și cunoscut prin părerile pozitive ale deținătorilor de bărci gonflabile de la brandul respectiv, este cea mai bună garanție că ambarcațiunea pe care o veți cumpăra va rezista mult timp.

Dacă o fabrică sau o companie oferă o garanție oficială privind calitatea produselor sale și, în același timp, își îndeplinește obligațiile de garanție, chiar nu mai are nevoie de publicitate plătită.

Totuși, poate că primul lucru de ținut minte atunci când vreți ca să alegeți  o barcă nu este să căutați o opțiune la modă sau recomandată de alții, ci să începeți de la propriile nevoi. Evident, puteți cere o părere avizată de la un consultant competent. Acesta vă va pune întotdeauna câteva întrebări înainte de a vă recomanda modele potrivite scopului dorit și bugetului de care dispuneți.

Cele mai citite articole

You may also like