Home Ne place Cum să îți alegi încălțăminte confortabilă

Cum să îți alegi încălțăminte confortabilă

by GetLokal.ro

De multe ori o pereche de pantofi noi ne poate provoca o mulțime de răni, dar și dureri puternice. Chiar dacă vorbim despre încălțăminte de calitate, și de modele moderne, uneori, chiar și acestea ne pot crea un disconfort. Însă, moda nu ar trebui să fie o scuză pentru a suferi. Iar acum poți evita tot acest disconfort cauzat de încălțămintea nouă, alegând de la bun început o pereche de pantofi confortabili. De aceea ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să alegi mai ușor încălțăminte confortabilă.

Compară pantofii cu modelele pe care le ai deja acasă

Înainte de a cumpăra o pereche nouă de încălțăminte, îți recomandăm să măsori lungimea și lățimea unor pantofi pe care îi ai deja acasă, și în care te simți bine. Notează-ți măsurile pe telefon și ia cu tine un centimetru, atunci când mergi la magazinul de încălțăminte. Dacă măsurătorile din magazin nu corespund cu cele notate, ar fi indicat să nu optezi pentru acea pereche de pantofi, deoarece s-ar putea să îți fie prea mică, sau prea largă.

De asemenea, ar fi ideal să alegi o pereche de încălțăminte cu jumătate de număr mai mare. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mărimea la pantofi se modifică, la fel și conformația piciorului. Tocmai de aceea ar fi indicat să ții cont de măsurătorile făcute acasă.

Cumpără încălțăminte seara

Cel mai bun moment al zilei în care poți merge la shopping de încălțăminte este seara. Pe timpul zilei, picioarele au tendința de a se umfla, așa că dacă îți vei cumpăra o pereche nouă de pantofi dimineața, s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută seara, atunci când vei constata că te strâng.

Atunci când probezi încălțăminte nouă, trebuie să stai pe vârfuri și să te asiguri că există puțin spațiu între degetul mare și vârful pantofilor. În acest fel te vei asigura că nu va exista presiune pe degete și că pantofii nu te vor strânge în timp ce mergi.

De asemenea, poți face câțiva pași prin magazin, cu noua pereche de pantofi, pentru a verifica dacă te simți confortabil. Iar dacă pantofii te strâng, deși sunt mărimea ta, nu uita că măsurile diferă, în funcție de producător sau de țară. Așa că s-ar putea ca un 38 să ți se potrivească mai bine decât un 37, în unele cazuri.

Verifică interiorul pantofilor

Cele mai citite articole

Înainte de a cumpăra o pereche de pantofi, verifică etichetele și materialele din interiorul lor. S-ar putea ca acestea să te poată incomoda la mers, așa că încearcă să optezi pentru încălțăminte cu interior cât mai minimalist, realizat din materiale naturale, care împiedică transpirația picioarelor.

De asemenea, ar fi indicat să verifici dacă pantofii au gulere pentru gleznă. Acestea sunt importante deoarece oferă un plus de suport pentru gleznă, și totodată împiedică formarea rănilor. 

Un alt aspect important pe care ar trebui să îl iei în calcul este talpa intermediară, adică podeaua pantofului, care are rolul de absorbție a șocului, ajutând totodată la mișcarea piciorului. Dacă vrei să te bucuri de o pereche de pantofi confortabili, trebuie să îți alegi unii cu talpă intermediară, potrivită piciorului tău.

Vezi cum se simte talpa la mers

Dacă talpa pantofilor este prea subțire, o să ai probleme cu durerile în tălpi, deoarece vei simți orice mică denivelare. De asemenea, este necesar ca talpa pantofilor să fie cât mai flexibilă, astfel încât să se muleze pe forma naturală a tălpii, atunci când pășești. Dacă talpa este mult prea rigidă, te vei confrunta cu dureri și cu disconfort la mers.

În general, încălțămintea sport este mult mai confortabilă, deoarece are o talpă mai flexibilă, așa că dacă ai nevoie de încălțăminte comodă, poți opta oricând pentru o pereche de adidași, sneakersi sau conversi. In gama de pantofi sport damă de la Asortie.ro, găsești o mulțime de modele de încălțăminte confortabilă, perfectă pentru sport în aer liber.

Dacă îți dorești ca toate perechile de pantofi pe care le cumperi să fie cât mai confortabile, nu uita să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit. Încearcă să îți cunoști cât mai bine măsurile și să optezi întotdeauna pentru pantofi ușori, cu talpă flexibilă, confecționați din materiale de calitate.

Cele mai citite articole

You may also like