Home Servicii Trucuri pentru o curățenie impecabilă în casă

Trucuri pentru o curățenie impecabilă în casă

by GetLokal.ro

Dacă îți cureți în mod regulat casa sau apartamentul și dorești să economisești și timp, atunci există cu siguranță o modalitate corectă de a face acest lucru. Îți poți întocmi un program săptămânal de curățenie.

Deși ordinea curățării contează atunci când vine vorba de eficiență, există și câteva sfaturi pentru curățarea de rutină pe care le poți folosi și pentru a te asigura că locuința ta este întotdeauna impecabilă.

Dacă te-ai simțit vreodată copleșit de o sarcină și ai petrecut ore în șir amânând pentru că nu știai de unde să începi, atunci probabil că vei fi conștient de faptul că este adesea util să ai un plan de care să te ții. Curățarea casei tale poate fi similară cu aceasta.

Odată ce vei curăța o anumită cameră sau o secțiune a casei, nu dorești să mai fii nevoit să o atingi până la următoarea curățare.

Întocmește un plan pentru a-ți curăța casa care să funcționeze pentru tine

Toată lumea este diferită și are priorități diferite. Când îți cureți casa, trebuie să iei în considerare ceea ce este important pentru tine și cât timp ai la dispoziție pentru a o face. Cu toții avem tendința de a dori să facem cele mai grele lucruri în ultima perioadă, dar de multe ori este mai bine să le facem chiar la început.

Odată ce ai creat o rutină, ordinea în care îți cureți casa va veni natural. Vei descoperi că vei economisi mai mult timp de îndată ce îți stabilești într-o rutină, deoarece vei intra într-o stare de flux. Dacă faci acest lucru, te vei ajuta să treci de la o sarcină la alta fără a pierde timpul gândindu-te la ce trebuie să faci în continuare.

1. Începe cu sarcinile de curățare care necesită substanțe chimice și care să înmoaie fi în timp ce faci alte lucruri

De exemplu, poți începe prin stivuirea și funcționarea mașinii de spălat vase, pulverizează interiorul cuptorului, pornește o încărcătură de rufe sau toarnă înălbitor în toaletă. Toate aceste lucruri fie funcționează în timp ce faci curățenie, fie ușurează curățarea când ajungi în aceste părți ale casei. 

2. Curăță de sus în jos

Cele mai citite articole

Nu este nimic mai rău decât să cureți ceva și apoi să-l cureți din nou. Când îți cureți casa, praful cade și se așează pe mese, pe blaturi și pe podea. Lucrează cu gravitația, nu împotriva ei!

În mod similar, pare deseori mai ușor să cureți primul etaj superior și apoi etajul inferior. Nu este doar psihologic, dar pare mai ușor să tragi aspiratorul și produsele de curățat la etaj înainte de a te obosi. Atunci poți lucra din nou cu gravitația când aduci totul jos.

3. Mai întâi ordonează și apoi curăță

Pentru fiecare cameră, va fi mult mai ușor de curățat dacă nu ai o grămadă de lucruri în cale. De aceea, cea mai bună comandă pentru a-ți curăța casa este eliminarea aglomerației și ordonarea înainte de a te murdări pe mâini.

Ia-ți ceva timp pentru a pune lucrurile deoparte pentru a vă face curățenia mai ușoară.

Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de curățarea bucătăriei, băilor și podelelor. Când toate lucrurile tale au o „casă”, este mai ușor să știi unde să pui totul atunci când faci ordine.

4. Curăță mai întâi „zonele umede”

Băile și bucătăriile sunt cunoscute sub numele de „zone umede”. Acestea necesită adesea cel mai mult timp pentru a curăța. De aceea ar trebui să fie primele în ordinea în care îți cureți casa.

După ce ai făcut pașii 1 și 3, îndepărtează praful de tot și apoi începe să lucrezi în băile și bucătăria ta. Detergenții pentru casă ar fi avut timp să se înmoaie, astfel încât treaba ta ar trebui să fie mai ușoară.

5. Curăță podele ultimele

Aceasta este probabil cea mai ușoară parte a treburilor tale. De aceea este ultima în ordinea de a-ți curăța casa. În plus, tot praful s-ar fi instalat până acum. Acest lucru va face mai ușor și aspirarea acestuia.

Cele mai citite articole

You may also like