Home Utile Cum cureti terenul cu ajutorul erbicidelor

Cum cureti terenul cu ajutorul erbicidelor

by GetLokal.ro

Cum cureti terenul cu ajutorul erbicidelor

Toamna si primavara sunt anotimpurile ideale pentru a curata terenul de arbusti si de buruieni si pentru a-l pregati pentru urmatoarea cultura. Sunt mai multe modalitati prin care poti face acest proces, iar, unul dintre cele mai eficiente este erbicidarea. Afla cateva dintre etapele de curatare, care te ajuta in vederea pregatirii terenului pentru cultivare, din randurile de mai jos.

Foloseste un erbicid de calitate

In comert, gasesti nenumarate tipuri de erbicide, insa, nu toate au efectul dorit si ajungi sa arunci bani pe diverse produse care nu isi fac treaba. Erbicidul Adengo este o solutie foarte buna pentru a scapa de buruieni si pentru a curata terenul in intregime, foarte repede. Gama Adengo contine produse utile atat pentru proprietarii de terenuri micute, cat si pentru cei care detin suprafete mai mari. Concentratia erbicidului necesara pentru orice tip de teren este indicata pe instructiunile solutiei alese. In cazul in care decizi sa cureti terenul cu un erbicid, ai siguranta ca buruienile dispar din radacina. 

Trebuie sa tii cont de tipul erbicidului ales

Erbicidele sunt de doua tipuri, de contact si sistemice, iar fiecare categorie se utilizeaza in scopuri diferite. In cazul in care nu te informezi inainte de a curata terenul cu un anumit produs, risti sa compromiti cultura pentru ca plantele vor fi afectate. Diferenta dintre cele doua tipuri este ca erbicidele de contact actioneaza in mod direct asupra plantei de care vrei sa scapi, iar cele sistemice omoara buruienile prin intoxicarea acestora, deoarece solutia este absorbita de planta. 

Erbicidele actioneaza asupra unui anumit tip de plante

Daca, anterior, am impartit erbicidele in doua categorii, de contact si sistemice, in functie de modul de actionare, trebuie sa stii si faptul ca aceste substante pot actiona numai pe anumite categorii de plante. Prin urmare, alegerea produsului trebuie facuta in concordanta cu indicatiile de pe eticheta. 

Prepara solutia tinand cont de instructiunile de pe eticheta

Cele mai citite articole

Este inutil sa cumperi un erbicid de calitate daca nu respecti indicatiile de pe eticheta. Factorii care determina rezultatul tin de modul in care prepari solutia, deci, trebuie sa respecti cantitatea de apa in functie de produsul selectat. In asa fel, vegetatia nedorita de pe teren va fi distrusa in totalitate si tu vei preveni aparitia altor plante daunatoare. 

Alege pompele potrivite pentru aplicarea erbicidelor

Suprafata terenului este un bun indicator pentru a sti cum sa cureti locul respectiv. In cazul in care ai un teren mai mic, este recomandat sa folosesti pompe de stropit clasice, iar pentru un teren cu suprafata mai mare, sunt mai practice pompele cu motor pentru presiune, pentru ca erbicidul sa ajunga peste tot si sa isi faca efectul.

Cumpara erbicid numai de la furnizori de incredere

Atunci cand vrei sa cumperi erbicid pentru curatarea unui teren nu apela la persoane care comercializeaza produse fara eticheta, fiindca acestea nu sunt sigure. Cel mai bine este sa apelezi la un brand de incredere, recunoscut in acest domeniu, deoarece, numai asa ai siguranta ca folosesti un produs avizat si, in plus, ca primesti si raspunsuri la posibilele intrebari.

Substante toxice, erbicidele nefolosite corespunzator pot dauna culturii in loc sa curete terenul. Tocmai de aceea, solutia ideala este sa cumperi produse de calitate, avizate si sa respecti, cu exactitate, instructiunile de pe eticheta. In acest fel, reusesti sa eviti problemele si sa cureti terenul in intregime. Apeleaza la sfatul unui specialist, in cazul in care ai indoieli cu privire la tipul de erbicid potrivit pentru terenul pe care il detii, si el te va ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Cele mai citite articole

You may also like