Home Utile Cum alegi cabina de duș potrivită?

Cum alegi cabina de duș potrivită?

by GetLokal.ro

Cum alegi cabina de duș potrivită?

Când vă planificați baia perfectă, trebuie să luați o mulțime de decizii: de la care dintre culori și stiluri funcționează cel mai bine în spațiu dvs până la care corpuri și accesorii trebuie să alegi pentru a beneficia de o experiență deosebită.

La instalarea unor cabine de duș, este necesară efectuarea unor estimări practice înainte de a începe să alegeți stilul care vi se potrivește cel mai bine.

Gândiți-vă la modul de utilizare a cabinei de duș

În primul rând, gândiți-vă câți oameni vă vor folosi dușul și, de asemenea, cât de des. Va fi folosit de rudele în vârstă? 

Luarea în considerare a acestor aspecte va determina:

  • ușurința de acces
  • spațiul în care se deschide ușa de duș 
  • modul în care cabina de duș se va potrivi în spațiul general al băii. 

O cabină de duș este adesea utilă și elegantă, întrucât nu are nevoie de mai mult spațiu pentru deschiderea ușii.

Cele mai citite articole

În plus, gândiți-vă la utilizarea zilnică. Căutați să intrați și ieșiți rapid în fiecare dimineață sau este un duș de lux rezervat relaxării de seară? Aceste criterii vor influența dimensiunea și locul în care decideți să plasați cabina.

Acordați atenție cădiței și ușilor de duș 

După ce ați făcut estimările, este timpul să vă uitați la cădițele de duș. După forma acestora, există 4  stiluri principale: pentagonale, semirotunde, pătrate și dreptunghiulare.

Nu alegeți un design de cădiță fără să vă gândiți la uși. Cu o tavă pentagonală, veți fi, de obicei, limitat la o ușă articulată, dar celelalte modele de tăvi se pot potrivi cu ușile batante, pliabile sau ușile glisante. Asigurați-vă întotdeauna că ușile dvs. sunt completate cu garnituri de etanșare de înaltă calitate, magnetice și cu un strat de tratare a sticlei și feroneriei. Feroneria trebuie să aibă componente din aluminiu și oțel inoxidabil, pentru a rezista la umiditate și temperaturi înalte.

De asemenea, există și cabine de duș fără cădiță – așa numitele walk-in. Acestea includ panouri fixe din sticlă securizată, fiind prinse de perete printr-o bară de stabilizare. 

Criterii suplimentare

După ce ați ales, măsurați baia și marcați zona în care va fi amplasat dușul. Odată ce sunteți mulțumit de deciziile dvs., puteți alege apoi sticla, materialul și culoarea cabinei de duș astfel încât aceasta să se potrivească designului băii.

Rom Decor îți pune la dispoziție o multitudine de cabine de duș, precum și servicii de consultanță personalizate pentru a face cea mai bună alegere.

Cele mai citite articole

You may also like