Home Servicii Efectul wow al balustradelor din sticla

Efectul wow al balustradelor din sticla

by Dinu Alexandra

Povestea spune ca sticla ar fi fost inventata de catre fenicieni. Mai exact, de catre un echipaj ce a acostat la mal si dorea sa gatesca. Negasind o piatra pentru a sustine oala, au folosit azotat de potasiu, un component al sodiului ce se afla la bordul navei. Temperatura inalta a focului a topit azotatul de potasiu iar acesta s-a amestecat cu nisipul de pe plaja, rezultand o substanta ce semana cu sticla lichida. Mit, sau legenda?

Nu e momentul acum sa aprofundam aceasta deoarece stim cu totii ca, intre timp, peste mituri si legende, producerea sticlei a evoluat, odata cu omenirea. Sticla in general reprezinta un subiect tentant, tocmai pentru ca a generat atatea povesti. A vorbi despre sticla nu per ansamblu, ci cu o focalizare anume, e insa si mai interesant.

Greu de spart

V-ati gandit vreodata de ce au capatat importanta, in zilele noastre, balustradele din sticla? Nu numai din punct de vedere estetic, pentru ca dau impresia de lejeritate si dau un aer modern locuintei, ori amenajarilor. Ci si pentru ca ofera stil si eleganta. Apoi, pentru ca se asorteaza bine cu orice alt material de constructii. Potrivit arhitectilor si celor care lucreaza in domeniul constructiilor, balustradele din sticla constituie elementul care isi mentine aspectul in timp. Ele rezista atat la solicitari mecanice, cat si la cele termice. Plus ca sunt greu de spart. In timp, rezistența sticlei și-a depășit limitele, odată cu modalitățile noi de prelucrare – laminare, securizare sau sablare. Totul i-a oferit flexibilitate și adaptabilitate la diversitatea construcțiilor din prezent.

Luminozitate si eleganta

Modelul potrivit de scara poate sa schimbe in totalitate aspectul unei case. Iar scara potrivita trebuie sa beneficieze de balustrada potrivita. Sticla reprezinta personajul principal al decorurilor moderne. Preferata pentru luminozitate, eleganta si senzatia de spatiu, este utilizata cu succes cand vine vorba despre balustrade din sticla.

Nu numai atat. Sa nu ne limitam numai la confort si design. Multi – printre care un numar considerabil de vedete – considera ca, spre exemplu, atunci cand au musafiri intr-o casa dotata cu balustrade din sticla toata lumea se simte precum starurile! O asemenea balustrada atrage precum lampa fluturii: toti vor sa se plimbe pe scari, sa iti treaca mainile peste finetea si eleganta sticlei din care sunt facute balustradele si desigur sa isi faca fotografii. Deoarece efectul wow este asigurat prin alaturarea ingredientelor casa eleganta plus scari cu balustrade din sticla.

Luxoase si foarte utile

Un exemplu al efectului wow, in acest caz, il reprezinta o casa speciala din Hollywood, construita cu forme geometrice variate. Exteriorul si interiorul prezinta decoruri sofisticate, peretii au linii rebele si, care credeti ca e piesa de rezistenta? Desigur balustradele de sticla ale scarii – care duce la etaj si se implica in jocul alert de forme si culori al casei data nu demult drept un exemplu arhitectural al modernismului.

Elegante, luxoase si foarte utile, scarile au puterea sa transforme o locuinta sau aspectul exterior al acesteia. Iar in noi sta puterea de a avea un spatiu in care sa ne simtim nu numai confortabil, ci si precum vedetele.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like