Home Viata sanatoasa Cum îți poate îmbunătăți zâmbetul o coroană dentară?

Cum îți poate îmbunătăți zâmbetul o coroană dentară?

by GetLokal.ro

Un zâmbet perfect este ceva ce ne dorim fiecare dintre noi. Cu toate acestea, deseori pot apărea diverse probleme care pot deteriora atât aspectul estetic al danturii, cât și funcționalitatea acestuia. Însă, în cabinetele medicilor stomatologi există numeroase tratamente, precum și coroanele dentare, care pot restaura dinții afectați și pot reda zâmbetul mult visat.

O coroană dentară este o piesă protetică personalizată pentru fiecare pacient în parte, care învelește un dinte deteriorat pentru a-i reda funcționalitatea. Aceasta poate fi mai stabilă și mai durabilă decât o proteză dentară tradițională.

Ce este o coroană dentară?

O coroană dentară este un tip de proteză fixă, ce are scopul de a restaura estetica și funcționalitatea danturii. O coroana dentara poate fi realizată din zirconiu, ceramică sau metal și este făcută la comandă pentru a se potrivi cu aspectul dinților naturali. Apoi, este cimentată în poziție și poate dura mulți ani cu o îngrijire adecvată. Durata de viață a unei coroane va depinde de materialul din care este confecționată, precum și de cât de bine este îngrijită.

Cum poate o coroană dentară să îți îmbunătățească zâmbetul?

Coroanele sunt folosite pentru a restabili funcția și aspectul dinților care au fost deteriorați de carii, leziuni sau uzură. Programează-te un control la o clinica stomatologica pentru a discuta cu un medic specialist despre această opțiune de tratament și dacă o coroană dentară este, sau nu, potrivită pentru tine.

Cele mai citite articole

Coroanele dentare pot îmbunătăți zâmbetul în mai multe moduri. În primul rând, protejează un dinte care a fost slăbit de carii sau leziuni. În al doilea rând, ele pot restabili forma și dimensiunea naturală a unui dinte care a fost uzat în timp. De asemenea, pot îmbunătăți alinierea dinților și pot umple golurile dintre ei.

Beneficiile unei coroane dentare includ:

  • obținerea unui zâmbet cu un aspect natural;
  • o mai mare încredere în tine;
  • dobândirea unei masticații corecte;
  • salvarea dinților deteriorați chiar și în proporție de peste 50%.

Pentru a prelungi durata de viață a coroanei dentare, urmează obiceiuri bune de igienă orală și programează-te la medicul dentist în mod regulat pentru controale și tratamente de profilaxie. Evită să consumi alimente tari sau să îți folosești dinții drept instrumente, deoarece acest lucru poate deteriora coroana.

 

Cele mai citite articole

You may also like