Home Ne place Lucrări de toamnă la trandafiri și câteva păreri Grădinamax

Lucrări de toamnă la trandafiri și câteva păreri Grădinamax

by GetLokal.ro
Dacă ai grădină, atunci este foarte posibil să ai și câțiva trandafiri. Este greu să reziști frumuseții acestor plante, în special pentru că le poți face să înflorească în rânduri repetate (cu puțină grijă). Cum putem ajuta aceste plante toamna? În cele ce urmează vei găsi un set de sfaturi, precum și câteva păreri de la Grădinamax. Experiența lor de peste un deceniu este extrem când vrei să cunoști secretele unor plante sănătoase și pline de flori.Deși trandafirii sunt destul de rezistenți, au nevoie de puțină atenție din partea noastră pentru a reveni în forță anul ce vine. Modul în care îi tratăm toamna poate influența rapiditatea cu care își revin în primăvară, odată ce vremea se încălzește. Dacă vrei să te bucuri de flori de trandafiri cât mai curând, ține cont de recomandările de mai jos, indiferent de soiul pe care îl ai.
  • Tăierile la trandafiri
Un mare avantaj al trandafirilor e că îi poți ajusta, tăia, oricând simți că e necesar. Mai precis, le poți ajusta forma astfel încât să arate tot timpul bine. Deși sunt unii care spun că e mai bine să tunzi trandafirii primăvara devreme, poți face această operațiune și toamna sau la începutul iernii.Chiar dacă decizi să aștepți pentru tunderea tufelor de trandafiri, este extrem de important să tunzi florile trecute, cel puțin. Dacă nu faci asta, toată energia trandafirilor se va irosi pe formarea frunctului și a semințelor. Îndepărtarea florilor ofilite va asigura trandafirilor un start mai bun în primăvară, pe lângă faptul că îi va face să arate ordonat.Iar în ceea ce privește tăierea tulpinilor și ajustarea formei, tu decizi când faci această operațiune. Trandafirii se pot tunde atât toamna târziu cât și primăvara devreme. Totuși, când faci acest lucru, ține cont de mugurii de pe tulpină pentru a orienta viitoarele ramuri în direcția dorită. Poziția fiecărui mugur va indica în ce direcție se va dezvolta tânăra tulpină. Din acest motiv, mulți preferă să tundă trandafirii în primăvară, odată ce mugurii sunt suficient de vizibili. Atenție însă, tunderea trebuie făcută înainte ca mugurii să se desfacă.
  • Îndepărtează crengile uscate și frunzele ce sunt atinse de boli
Curățarea trandafirilor toamna este importantă, pentru a preveni perpetuarea eventualilor agenți patogeni ce pot afecta planta. Dacă observi frunze ce au pete negre, ruginii sau mucegai, strângele într-o găleată. Ai grijă să îndepărtezi frunzele afectate atât de pe trandafiri cât și de pe jos. Orice frunză afectată de boală care rămâne pe sol va perpetua boala în anul următor.Cea mai frecventă boală întâlnită la trandafiri este așa-numita pătare neagră, specifica prin apariția unor pete negre, rotunde, pe frunze. Fiind o infecție micotică, poți ține sub control boala prin aplicarea de antimicotice pe parcursul sezonului cald, începând de primăvara. Ai grijă și la afide, ce apar în special primăvara și adoră să se hrănească cu muguri proaspeți de frunze și flori.
trandafiri - Gradinamax
  • Mută trandafirii și plantează noi trandafiri
Toamna este momentul ideal pentru a planta noi trandafiri sau de a muta trandafiri ce nu sunt poziționați bine. Așteaptă doar până când vremea e suficient de rece, pentru a te asigura că trandafirii nu mai sunt în activitate.Dacă vrei să muți un trandafiri, sapă în jurul lui la o distanță suficientă pentru a nu-i răni rădăcinile. Pregătirea locului în care va fi poziționat trandafirul este la fel ca în cazul plantării unui trandafir nou. Groapa trebuie să fie suficient de adâncă, lată și lungă pentru a acomoda fără efort rădăcinile plantei. Pământul scos din groapă e bine să fie amestecat cu materia organică bogată în nutrienți, precum compostul sau gunoiul de grajd bine fermentat. Iar înainte de a astupa groapa în totalitate cu pământ, udă bine substratul, după ce pus trandafirul pe poziție. Umezeala va încuraja rădăcinile să se prindă mai repede.Toți acești pași de îngrjire sunt deosebit de valoroși pentru trandafiri, care vor crește mai viguros și vor produce mai multe flori anul următor. Ține cont de aceste păreri de la Grădinamax și, de ce nu, aruncă o privire peste catalogul lor generos de trandafiri. Cu sigurață vei găsi ceva pe gustul tău, numai bun de adăugat în grădina ta.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like