Home Familie Cum refuzam politicos o invitatie la nunta?

Cum refuzam politicos o invitatie la nunta?

by GetLokal.ro

Intr-o lume perfecta, nu ar trebui sa spui niciodata nu unei invitatii la nunta. Dar, din pacate, programul incarcat si alte obligatii te pot impiedica sa ajungi la o nunta. In momentul in care refuzi, gandeste-te ca cei care au organizat nunta au depus efort pentru cele mai mici detalii, inclusiv pentru a angaja o formatie nunta Bucuresti, de exemplu, care sa intretina o atmosfera memorabila la nunta, deci fii politicos cand refuzi.

Sfaturi utile pentru a refuza invitiatia

Gandeste-te timp de cateva zile inainte de a face ceva. Te vei simti mai bine daca stii ca ai cantarit foarte bine toate optiunile si ai concluzionat ca nu poti sub nicio forma sa fii prezent la nunta.

Gandeste-te la relatia ta cu cuplul. Daca esti apropiat de una sau de ambele persoane care se casatoresc, ar fi cel mai bine sa anunti la telefon ca nu mai poti participa. Daca, pe de alta parte, nu ii cunosti bine, poti da un simplu mesaj. Multumeste cuplului ca te-a invitat.

Fii sincer cu privire la motivele pentru care refuzi sa participi. Acest lucru poate fi complicat daca, de exemplu, nu vei putea calatori pentru ca esti insarcinata, dar inca nu le-ai spus prietenilor si familiei. In astfel de cazuri, in functie de relatia ta cu cuplul, te poti simti obligat sa spui o minciuna nevinovata. Un cuplu poate sa reactioneze pozitiv sau nu, daca, sa zicem, le spui ca ai probleme financiare sau ca nu te simti inconfortabil sa participi pentru ca fostul tau prieten este la petrecerea de nunta.

Acestea fiind spuse, este bine sa pastrezi motivele cat mai vagi, mai ales daca nu esti o persoana apropiata cuplului.

Cele mai citite articole

Fii ferm. Daca refuzi o invitatie de nunta atunci cand esti nehotarat, conversatia va deveni incomoda. Cuplul va incerca probabil sa te convinga sa participi si poate face oferte cu care nu te vei simti bine, ca de exemplu, sa plateasca si cazarea.

Trimite un mesaj si nu ignora complet invitatia. Chiar daca nu cunosti foarte bine cuplul, un apel, un e-mail sau un text ca raspuns este o modalitate draguta de a arata ca esti cu adevarat dezamagit ca nu poti sa pariticipi la nunta.

Gaseste o metoda prin care sa fii acolo macar cu sufletul. In functie de relatia cu cuplul, este posibil sa iti placa sa te simti prezent in ziua respectiva, chiar daca nu poti fi acolo personal. Poti aranja ca un buchet de flori sa fie  trimis cuplului in dimineata nuntii, sa trimiti un mesaj video sau sa gasesti o forma prin care sa le trimiti urarile tale de bine.

Trimite un cadou.  Daca nu participi la nunta, un cadou va fi apreciat, si pentru ca este ceva neasteptat va fi cu siguranta foarte apreciat.

Cuplurile sunt, in general, foarte intelegatoare cu privire la neprezentare, dar pentru a evita resentimentele, ar trebui sa eviti sa faceti glume, sa te lauzi cu cat de ocupat esti pentru ca va parea ca nu iti pasa deloc de fericirea mirilor.

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil