Home Calatorii Top 5 destinații exotice de vizitat iarna

Top 5 destinații exotice de vizitat iarna

by GetLokal.ro

Iarna nu este un anotimp preferat de mulți dintre noi, de aceea, nu de puține ori, atunci când simțim frigul până în măduva oaselor, ne proiectăm pe o plajă însorită, stând întinși pe șezlong, având pe o măsuță în apropiere o băutură răcoritoare și simțind doar briza mării.

Deși pare o imagine ruptă dintr-un vis sau dintr-un film de la Hollywood, ea poate deveni realitate, mai ales că poți găsi o destinație exotică, aproape oriunde vrei, la un preț accesibil.

Maldive

Este o una dintre destinațiile exotice cele mai căutate în sezonul rece. Fiind o țară insulară din Oceanul Indian, formată dintr-un grup de 26 de atoli, care cuprind 1192 de insule, dintre care 250 dintre ele sunt locuite, Maldive este visul devenit realitate pentru cei iubitori de căldură, de relaxare pe nisipul alb, având în orizont vegetația tropicală, lagunele în culori schimbătoare de verde-albastru, iar în apele cristaline recifuri de corali.

Pentru aceste condiții excelente, Maldive este o locație preferată de pasionații de snorkeling, scuba diving ori de fotografierea faunei și florei subacvatice. Chiar dacă soarele apune devreme (la ora 18:00 este deja întuneric), vei fi încântat de spectacolul de rămas bun al soarelui, iar după o noapte atât de lungă, de frumusețea revenirii luminii.

În Maldive poți găsi o paletă variată și de distracții nocturne, mai ales în Malé, capitala și singurul oraș al acestei țări insulare. Tot aici poți vizita muzee, precum Sultan Park, Marea Moschee de Vineri, dar și magazinele lor pline cu suveniruri și lucruri handmade, iar aici poți afla cât costă o vacanță în Maldive.

Republica Dominicană

Republica Dominicană este o destinație exotică din Caraibe foarte cunoscută, fapt pentru care atrage anual câteva milioane de turiști, datorită perioadei foarte îndelungate cu zile însorite, plajelor cu nisip alb, zonelor montane și câmpiilor întinse, cu păduri tropicale până la zone deșertice, ori de la mlaștini cu mangrove până la expediții montane pe cel mai înalt vârf – Pico Duarte (3175 metri).

În Republica Dominicană este o climă tropicală, cu temperaturi medii de 27 de grade C. Doar în perioada decembrie-martie temperaturile mai scad vreo câteva grade. De notat faptul că în intervalul lunilor august-octombrie, asemenea tuturor celorlalte insule din Caraibe, și Republica Dominicană este expusă uraganelor.

Cele mai cunoscute puncte de atracție sunt stațiunea Punta Cana, insula Saona, orașul istoric Puerto Plata cu minunatele sale plaje, satul de pescari Sosua, Barahona, cunoscută și sub denumirea de „Perla sudului”, mai ales pentru că nu este atât de aglomerată, iar peisajele sunt impresionante. Pe lângă sporturile nautice, te poți înscrie la o aventură de a înota în larg alături de delfini, ori să vizitezi Palatul Alcazar de Colon, Turnul Torre del Homenaje sau una dintre cele mai mari rezervații naturale – Lago Eneiquillo.

Bali

Localizată în Arhipelagul Indonezian, insula Bali este o altă destinație exotică de excepție, cu plaje cu nisip fin, peisaje paradisiace și resorturi de lux, fapt pentru care mai este denumită și „Insula zeilor”. Deși este o insulă mică, ce se întinde pe o suprafață de 144 km de la est la vest, respectiv 88 km de la nord la sud, Bali este un paradis tropical nu numai datorită plajelor și expedițiilor în jungla cu vegetație foarte bogată, ci și datorită SPA-urilor balneoclimaterice. Cele mai cunoscute plaje sunt cele de la Kuta, Nusa Dua, Cnadidasa. Bali este o destinație preferată și de către pasionații de surf și rafting, sport pe care îl pot practica la Aying, Telaga Waya sau Unda.

Bali păstrează încă urme ale unei vechi culturi, de aceea, pe insulă se găsesc peste 1000 de temple, care se înșiră de-a lungul lanțurilor muntoase de structură vulcanică. De aceea, unele dintre atracțiile locale sunt vulcanii activi, precum Mount Merebuk, Mount Batur, dar și lacurile Buyan, Bratant și Tamblingan.

Clima din Bali este una tropicală, astfel temperaturile medii sunt cuprinse între 25 și 30 de grade C. Sezonul ploios este între lunile septembrie-februarie.

Seychelles

Seychelles este o altă destinație exotică care atrage anual milioane de turiști. Fiind un arhipelag din Oceanul Indian, Seychelles cuprinde 158 de insule, însă are cel mai mic număr de locuitori dintre toate statele Africii.

Cea mai importantă insulă a arhipelagului este Mahé, denumită de localnici „Grădina Edenului” pentru vegetația luxuriantă și peisajele uluitoare. Alte atracții turistice le poți găsi pe insula La Digue, unde este amenajat Parcul Maritim Sf. Anne, care găzduiește numeroase colonii de viețuitoare marine.

Zanzibar

Arhipelagul Zanzibar este o destinație exotică din Oceanul Indian, aflată la aproximativ 40 de km distanță față de Tanzania. Deși o țară săracă, Zanzibar are un turism înfloritor, cu resorturi de lux, precum Bweju, Paje, Jambiani, amenajate în apropierea unor plaje cu nisip auriu și cu peisaje spectaculoase. De asemenea, apele din jurul insulelor sunt o atracție pentru pasionații de scuba diving, deoarece vizibilitatea coboară până spre 60 de metri, iar temperatura apei este una constantă, în jur de 27 de grade C. Aproape la fiecare plajă vei găsi locuri special amenajate pentru a pătrunde în tainele sporturilor de apă. Dacă nu ai curajul necesar, poți vizita satul tradițional Nungwi, în care localnicii au ateliere de construcție a ambarcațiunilor. În vechime, Zanzibar a fost centru pentru comerțul cu mirodenii, de aceea, poți găsi o gamă foarte variată de mirodenii.

Dacă vrei să ajungi în Zanzibar, să știi că perioada cea mai bună este în lunile decembrie-ianuarie și iulie-august, când pe arhipelagul de pe coasta de est a continentului african temperaturile depășesc 30 de grade C.

Să vizitezi o destinație turistică exotică în sezonul rece al iernii este nu numai o soluție călduroasă, la propriu, ci și o experiență de neuitat. Astfel, dacă ești cu gândul la vacanța de mult visată pe țărmurile calde ale lumii, ori ai bagajele deja făcute, până vei pleca din țară nu uita de cana cu ceai fierbinte de la birou sau de acasă.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil