Home Utile Cum să alegi cea mai bună lampă solară?

Cum să alegi cea mai bună lampă solară?

by GetLokal.ro

Lămpile solare sunt alcătuite dintr-un panou fotovoltaic care stochează energia captată din lumina naturală şi o transmit către o baterie ce alimentează un bec de tip LED. Prin acest mecanism, lămpile luminează noaptea şi se încarcă pe timp de zi. Astfel, consumul de energie electrică convenţională este 0. În condiţiile în care facturile au cunoscut o creştere exponențială, lămpile solare reprezintă alternativa pentru iluminatul exterior. Iată câteva sfaturi despre procesul de alegere a celui mai potrivit model de lampă solară în funcţie de nevoile tale:

Locul instalării

Locul în care instalezi lampa impune anumite condiţii de care trebuie să ţii cont. Există tipuri de lămpi pentru fiecare zonă:

Căi de acces

Căile de acces sunt printre cele mai importante spaţii ce necesită lumină pe timp de noapte. Fie că vorbim de alei pietonale sau acces auto, drumul trebuie luminat pentru a te ţine departe de spaţiile verzi.

Terase

Luminile pentru terase sunt printre cele mai solicitate datorită utilităţii şi eficienţei. La rândul lor, pot fi amplasate pe stâlpi, pe pământ sau pe garduri, în funcţie de spaţiul ce trebuie luminat. Vezi oferta de lămpi solare de pe Lumen.ro şi alege modelul care se potriveşte pentru terasa ta.

Spaţii de lucru

Luminile solare pentru spaţiile de lucru sunt cele mai puternice din punct de vedere al intensităţii. Datorită acestui criteriu, sunt şi alegerea perfectă pentru zonele de interes ale casei, compatibile cu sistemele de securitate şi supraveghere video.

Decorative

Cele mai citite articole

Vremurile când toate casele străluceau în perioada Crăciunului sau a altor evenimente în lumini convenţionale, alimentate din reţeaua de energie, par a fi de domeniul trecutului. Dacă vrei să rămâi în spiritul sărbătorilor, alege lumini decorative alimentate solar, care intră în funcţiune odată cu lăsarea serii iar pe timp de zi încarcă doar bateria, nu şi facturile de întreţinere a casei.

De agrement

Pentru casele cu piscină, loc de joacă pentru copii sau teren de sport, luminile potrivite prelungesc distracţia mult timp după ce s-a înserat. Există lămpi solare ambientale pentru zonele de relaxare sau de efect pentru jocurile practicate în nocturnă.

Portabile

Marele avantaj al lămpilor solare este că pot fi portabile. Aşadar, dacă într-o seară vrei să luminezi spaţiul de luat masa, altădată ai de lucru în spatele casei sau te deranjează lumina care pătrunde în interior când te odihneşti, tot ce ai de făcut este să relochezi lampa dintr-un loc în altul.

Intensitatea

Lămpile solare folosesc în cea mai mare parte becuri de tip LED. Luminozitatea acestora este măsurată în lumeni ca intensitate şi poate fi caldă sau rece. În funcţie de locul în care le instalezi vei putea alege atât tipul de lumină, cât şi gradul de intensitate. Există şi avantajul lămpilor cu dimmer, care permit reglarea intensităţii după nevoie.

Timpul de încărcare vs timpul de funcţionare

Un alt aspect important de care trebuie să ţii cont este raportul dintre perioada de încărcare a bateriei de la razele soarelui şi durata de funcţionare pe timp de noapte. Timpul de expunere la lumina naturală depinde de amplasamentul geografic, de condiţiile de vreme şi de construcţiile din jur care pot bloca razele soarelui. Cantitatea de energie stocată depinde de dimensiunile şi puterea acumulatorului. Alege modelele potrivite de panou solar şi de baterie pentru a asigura un ciclu complet de funcţionare pe timp de noapte cu energia stocată de-a lungul zilei.

Cea mai bună lampă solară este aceea care se potriveşte perfect în mediul în care va fi instalată. Cunoaşterea acestor condiţii este esenţială în acest proces. Alege modelele potrivite în funcţie de locul şi scopul luminilor exterioare pentru activitatea ta.

Cele mai citite articole

You may also like