Home Utile Cum să creezi un mediu de lucru motivant în businessul viitorului

Cum să creezi un mediu de lucru motivant în businessul viitorului

by GetLokal.ro

Businessurile viitorului trebuie să prevadă din timp atât schimbările din mediul de afaceri cât și cele care apar în comportamentul și dorințele sau nevoile angajaților. Odată identificate, următorul pas este crearea unui mediu motivant, pentru a fi mereu cu un pas înaintea competitorilor.

Dacă ești antreprenor și cauți soluții pentru un business de durată, descoperă în cele ce urmează cum poți să creezi un mediu de lucru motivant care să te ajute să atragi talente în compania ta.

Oferă un program de lucru flexibil

Un lucru e cert: pentru a atrage talente în companie și pentru a-ți menține angajații motivați, ai responsabilitatea de a le crea un mediu de lucru adaptat la noile tendințe. Iar printre cele mai actuale și importante tendințe se află și programul flexibil.

Un astfel de program oferă angajaților posibilitatea de a-și gestiona mai bine timpul și de a acorda mai multă atenție vieții personale și pasiunilor lor. Acest echilibru este vital pentru starea de bine a angajaților și pentru menținerea motivației pe termen lung, în special atunci când vorbim despre angajații din generația Z.

Implică-te în activități sociale și pentru protecția mediului

Implicarea în activități sociale și de protecție a mediului este o altă metodă eficientă prin care poți să creezi un mediu de lucru motivant care să atragă și să mențină angajații buni în cadrul companiei. Acest lucru este susținut și de rezultatele unui sondaj efectuat de Genesis Property care îl are drept fondator pe antreprenorul Liviu Tudor.

Conform acestor rezultate, peste 50% dintre angajați își doresc ca firma la care lucrează să se implice în activități de protecție a mediului, în timp ce 48% susțin că ar prioritiza oricând un job într-o companie activă social în detrimentul uneia care nu se implică în activități sociale.

Cele mai citite articole

Iată câteva exemple de activități sociale și de protecție a mediului pe care să le incluzi în strategia businessului tău:

  • Implementează un program de voluntariat pentru angajați pentru a le permite să participe la acțiuni sociale, precum plantarea de copaci sau adunarea deșeurilor din locurile poluate din comunitate;
  • Creează un program de reciclare și gestionare a deșeurilor pentru a minimiza impactul asupra mediului. Poți să facilitezi și să promovezi această activitate în rândul angajaților;
  • Donează fonduri pentru organizații de mediu a căror activitate se află în concordanță cu profilul afacerii tale.

Oferă spații de birouri prietenoase cu mediul

Un spațiu de birouri sustenabil, care promovează interacțiunea între oameni și echilibrul dintre viața personală și cea profesională, poate avea un impact mare asupra bunăstării emoționale a angajaților. Tocmai de aceea, spațiile de birouri prietenoase cu mediul, care aduc toate aceste avantaje, reprezintă o altă soluție pe care o poți lua în considerare pentru a crea un mediu de lucru motivant. 

Iată câteva caracteristici ale unui astfel de spațiu de birouri:

  • ferestre înalte care permit accesul la lumina naturală – îi face pe angajați să se simtă mai energici;
  • crearea de volum în zonele sociale, prin adăugarea de înălțime – ajută la ridicarea moralului angajaților și încurajează interacțiunile între aceștia;
  • folosirea culorilor neutre în amenajare, alături de nuanțe de lemn și plante verzi – contribuie la un echilibru perfect pentru un spațiu de lucru modern. 

Încurajează un mindset orientat spre soluții, nu spre probleme

Un business de viitor înseamnă un business de durată, așa că ai nevoie de oameni care să găsească soluții la orice problemă. Din acest motiv, abilitatea de a aborda problemele cu un mindset orientat spre soluții este esențială. Nu numai că te ajută să rămâi rezilient în fața provocărilor, ci și să identifici oportunități în loc de obstacole.

Iată cum poți să încurajezi un astfel de mindset în rândul angajaților tăi:

  • Încurajează-i să vadă fiecare experiență, fie ea pozitivă, fie negativă, ca pe o oportunitate de a se dezvolta;
  • Încurajează ideile și nu critica greșelile;
  • Recompensează succesul și efortul.

Atunci când pui pe primul loc bunăstarea angajaților tăi și a comunității, nu ai cum să dai greș. Așadar, pune în aplicare soluțiile prezentate în acest articol și creează un mediu de lucru sigur pentru comunitate și motivant pentru angajați.

Sursă foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole

You may also like