Home Calatorii Cum să îți planifici în mod corect un concediu – Asigură-te că vei rămâne cu un buget optim chiar și după vacanța ta de vis!

Cum să îți planifici în mod corect un concediu – Asigură-te că vei rămâne cu un buget optim chiar și după vacanța ta de vis!

by GetLokal.ro

După un an dificil și plin de provocări, meriți un concediu bun și plin de plăceri pentru care te pregătești spiritual încă din ianuarie. Însă, pe lângă distracție și încântare, concediul înseamnă pentru foarte multe persoane și un motiv întemeiat de tocat bani și oboseală grozavă. De multe ori, te întorci din concediu mai obosită decât ai plecat. Asta nu e întâmplător!

Foarte multă lume își planifică greșit concediul, dar tu poți face lucrurile altfel de data aceasta. Poate că de data asta îți vei face un plan bun cu câteva luni înainte, astfel încât, la finalul celor câteva zile libere să rămâi și cu un buget optim, dar să fii și suficient de odihnită încât să îți reiei activitatea profesională plină de energie și bună dispoziție.

Iată cum să îți planifici în mod corect concediul pentru a rămâne la finalul acestuia și odihnită și cu un buget optim: 

Stabilește detaliile de vacanță

Mereu îți spui același lucru: anul ăsta vei planifica din timp toate detaliile vacanței! Din păcate, te trezești prea des că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, iar asta îți poate strica dispoziția în concediu. De data asta, gândește-te din tip unde vrei să îți petreci timpul și cum. Fă-ți un plan aproximativ și ai mereu în vedere faptul că lucrurile se pot întâmpla și altfel. Ideea este să fii mereu pregătită pentru imprevizibil și să fii deschisă la noi provocări ce ți-ar putea aduce mult mai multă plăcere și mai multe amintiri dragi din vacanță. Asta ar fi pregătirea psihică pe care te poți baza.

Fă-ți cumpărăturile cu cap

Cele mai citite articole

Dacă te-ai gândit să mergi într-o stațiune montană în acest concediu, gândește-te și la cheltuieli. În primul rând, asigură-te că ai tot ce trebuie pentru un bagaj complet. Pentru a nu cheltui prea mult în vacanță, pregătește-ți ținutele preferate și ia-ți încălțămintea potrivită din timp alegând din modelele de ghete de damă puse la dispoziție de Kalapod.net. După ce te-ai asigurat că ai totul pregătit, alcătuiește din timp două fonduri: unul va fi pentru vacanță, iar celălalt pentru întoarcerea ta din concediu. Alocă măcar un sfert din suma pusă la dispoziție pentru distracție zilelor ce vor veni până la următorul salariu.

Pregătește-te pentru odihnă

Înainte de a porni în vacanță, alocă-ți măcar o seară pentru odihnă și îngrijire personală. Încearcă să dormi măcar 8 ore neîntrerupt înainte de a porni în concediul mult așteptat. Făcând asta, organismul tău va elimina toți hormonii stresului acumulat pe parcursul ultimelor zile dificile de muncă. Dacă pleci odihnită și relaxată în concediu, ar fi util să te întorci la locul de muncă exact la fel. Asta este motivul pentru care este indicat să păstrezi cel puțin ultimele două sau trei zile din concediul tău pentru somn și relaxare. În felul acesta, te poți distra oricât dorești în vacanță, iar luni, la birou, vie fi ca nouă!

În concluzie, concediul este momentul așteptat cu drag și de tine, iar asta te pune în postura în care vrei să îl pregătești cu cap. Nu te arunca la cheltuieli prea mari și fii realistă în ceea ce privește bugetul tău. Nu în ultimul rând, ai grijă de programul tău de odihnă, căci acest aspect te va ajuta să îți reîncepi activitatea cu mult spor și drag. Concediul poate însemna și pentru tine momentul de reîncărcare a bateriilor așa cum se cuvine, așa că spor la planificare!

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

You may also like