Home Utile Cum să te îmbraci bine în timpul sarcinii?

Cum să te îmbraci bine în timpul sarcinii?

by GetLokal.ro

Cum să te îmbraci bine în timpul sarcinii?

Multe sunt grijile și schimbările în perioada sarcinii, dar golirea unei secțiuni a dulapului pentru adăugarea de haine pentru gravide nu este cea care primează. Totuși, va fi nevoie să selectezi doar hainele confortabile dintre cele pe care le ai, urmând să adaugi câteva tunici, pantaloni și o geacă pentru gravide, mai ales dacă ultimul trimestru din sarcină este în sezonul rece.

Poate că moda nu va fi preocuparea ta când vei fi însărcinată, însă hainele pe care le porți trebuie să îndeplinească atributele de confort și să arate și impecabil.

De ce trebuie să porți haine confortabile atunci când ești însărcinată?

Corpul ți se va schimba de la o săptămână la alta, iar hainele pe care le vei purta trebuie să îți fie confortabile. Confortul se referă atât la modificările de formă și greutate, dar și la sensibilitatea pielii (erupții, alergii), cauzată de fluctuațiile specifice sarcinii. Prin urmare, este important să verifici cu atenție mărimea și materialele hainelor pe care dorești să le achiziționezi. Iată principalele motive pentru a alege și purta haine confortabile:

  • hainele strâmte accentuează stările de greață și vărsături, caracteristice primului trimestru, dar pot cauza și arsuri la stomac și indigestie;
  • temperaturile se vor schimba odată cu anotimpurile, așa că hainele vor fi adaptate;
  • somnul este extrem de important în perioada sarcinii, așa că alege ținute de noapte care să lase pielea să respire, pijamale sau cămăși de noapte din bumbac.

Cumpără inteligent – alege haine pe care le poți purta și după naștere

Odată ce ai aflat că ești însărcinată, va trebui să te pregătești și din punct de vedere vestimentar, în acord cu temperaturile exterioare. Indiferent când rămâi însărcinată, este puțin probabil să nu fie nevoie și de haine mai groase, precum pulovere, pantaloni speciali, geci sau paltoane. 

În magazinele online și cele fizice există numeroase variante de achiziție pentru încălțăminte și îmbrăcăminte, mulându-se pe stilul care te caracterizează. Spre exemplu, la categoria geci, vei identifica atât paltoane pe care le poți integra în ținutele casual și cele alcătuite în stilul elegant, dar poți găsi și un model actual de geacă gravide, perfect pentru stilul sport, călduroasă și confortabilă.

Ține cont de aceste sfaturi pentru a investi în piese de calitate:

  • Cumpără aceeași mărime pe care ai purtat-o înainte de sarcină: cu excepția sarcinilor gemelare, unde e posibil ca în ultimul trimestru să fie nevoie să schimbi marimea, datorită croiului adaptabil la schimbări al hainelor pentru gravide, cel mai probabil nu vei fi nevoită să schimbi mărimea
  • Evită să cumperi haine foarte largi, decât dacă acesta este stilul care îți place mult;
  • Asigură-te constant de confortul termic: dacă este vară, alege materiale răcoroase, naturale, care lasă pielea să respire, iar dacă este toamnă sau iarnă, îmbracă haine care te protejează de frig (pulovere, geci, pantaloni gravide groși, căciulă, fular etc.)
  • Investește în haine de calitate, cu prețuril relevante pentru confortul oferit, pentru a le putea purta inclusiv după naștere. În primele 2 luni efortul fizic trebuie limitat, așa că va mai dura până te vei reface complet, incluzând pierderea kilogramelor dobândite odată cu sarcina, așa că hainele purtate trebuie să fie confortabile.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like