Home Fun Cum să-ți transformi grădina într-un colț de rai? 4 idei de amenajare

Cum să-ți transformi grădina într-un colț de rai? 4 idei de amenajare

by GetLokal.ro

Grădina este un spațiu destinat în special relaxării, însă reprezintă totodată și o „carte de vizită”, fiind primul lucru care se înfățișează privirii vizitatorilor, înainte a a-i primi în locuință.

Prin urmare, ordinea și curățenia ar trebuie să fie atributele principale pentru orice grădină, la care se adaugă amenajările, menite să asigure confortul și să înfrumusețeze spațiul. 

Dacă vrei să aduci unele îmbunătățiri grădinii tale, te ajutăm cu câteva idei de amenajări:

Construiește o terasă

Pentru a te relaxa în grădină, ai nevoie de un spațiu special amenajat, unde să poți citi, să-ți savurezi cafeaua sau să stai la povești cu prieteni până noaptea târziu. O terasă este locul ideal de relaxare în orice grădină, având și avantajul că este ușor de construit și nu necesită o investiție foarte mare. 

În funcție de preferințe și de stilul în care ai amenajat grădina, poți opta pentru o terasă din lemn, din piatră, din cărămidă sau orice alt material pe care îl consideri cel mai potrivit.

De pe terasă nu trebuie să lipsească o masă cu câteva scaune, unul sau mai multe fotolii comode sau o canapea cu perne moi. Mai poți adăuga un mic bar, un frigider pentru băuturi, un hamac sau un raft cu cărțile pe care vrei să le citești pe timpul verii. 

Instalează sisteme de iluminat

Nopțile de vară petrecute în grădină sunt bine venite după canicula de peste zi, iar pentru a crea o atmosferă feerică, trebuie să instalezi aici și un sistem de iluminat. Iluminarea grădinii se face pe zone, pentru fiecare din ele trebuind să ții cont de anumite reguli.

Astfel, pentru aleea principală trebuie să asiguri un iluminat puternic, în timp ce zona terasei impune o iluminare discretă, pentru a crea o atmosferă mai intimă. 

Cele mai citite articole

De asemenea, pentru gazon și decorațiuni, se potrivește cel mai bine iluminatul ambiental, iar dacă vrei să obții un efect spectaculos, poți ilumina chiar și copacii din grădină. În acest caz, iluminatul se realizează cu proiectoare sau alte surse de iluminat puternice, regula fiind ca fasciculul de lumină să bată de la faza pomilor, către vârf.

Dacă vrei să găsești tot ce ai nevoie pentru această amenajare, vezi aici oferta completă de mijloace de iluminat pentru exterior.

Amenajează un loc de joacă

Este bine ca cei mici să-și petreacă cel mai mult timp în aer liber, iar grădina este spațiul ideal unde se pot juca în siguranță. Pentru asta, au nevoie și de un loc special amenajat pentru ei, în care se pot juca ore în șir fără să se plictisească.

O groapă cu nisip și o piscină gonflabilă pentru copii sunt cel mai ușor de amenajat într-un loc de joacă, dar mai poți instala un leagăn, un balansoar și orice alt dispozitiv, ținând cont în primul rând de dorințele copiilor.

Construiește un grătar de grădină

Grădina constituie cadrul ideal și pentru mici petreceri sau reuniuni cu prietenii ori familia, iar un astfel de eveniment parcă nu este complet fără un grătar și o băutură rece. 

De aceea, dacă îți place să fii gazdă, construiește-ți un grătar în grădină, care va deveni punctul de atracție al fiecărei petreceri.

Trebuie să ai grijă să îl amplasezi la o distanță sigură față de casă și alte dependințe. Mai trebuie să ai în vedere ca hornul de evacuare să fie suficient de înalt pentru ca fumul să nu devină deranjant.

Acestea sunt doar câteva dintre amenajările care pot fi puse în practică foarte ușor, însă dacă îți vei folosi imaginația, vei găsi și alte soluții perfect adaptate pentru grădina ta. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil