Home Viata sanatoasa Cum scapi de mahmureala cauzată de vin?

Cum scapi de mahmureala cauzată de vin?

by GetLokal.ro
vin de calitate

Dacă nu ați trecut niciodată printr-o mahmureală cauzată de vin, atunci vă numărați printre norocoși, pentru că este una dintre cele mai nasoală. Se lasă cu dureri puternice de cap, “condimentate” cu o stare de oboseală cronică, stări de greață, o foame teribilă care nu poate fi soluționată din cauza stării de greață și, nu în ultimul rând, o sensibilitate foarte ridicată la orice miros.

Avem câteva soluții pentru voi, lăsând la o parte miturile băbești, care să vă ajute să vă simțiți mai bine și să scăpați cât mai rapid de mahmureală.

1 – Treziți-vă devreme – chiar dacă sună ieșit din comun, este esențial să nu dormiți jumătate de zi, pentru că organismul nu va începe să se recupereze decât dacă nu rămâneți în așternuturi ore în șir și veți începe să fiți activi.

2 – Ieșiți la o plimbare – știm cu toții că nu veți avea chef de acest lucru, dar câteva minute de plimbare la aer curat vor face minuni. Nu trebuie să faceți exerciții serioase sau să alergați, dar o plimbare liniștită o să vă ajute să eliminați toxinele acumulate în organism și să vedeți lumea altfel.

Cele mai citite articole

3 – Consumați multă apă – motivul principal pentru care vă simțiți rău este deshidratarea organismului, tocmai de aceea este foarte important să beți foarte multă apă. Nu va fi deloc plăcut, dar încercați să începeți ziua cu două pahare pline de apă. Puteți să căutați și pastilele pentru dureri, cele care au ibuprofen vor avea efect imediat. Amintiți-vă doar că pastilele vor afecta ficatul, care lucrează în acest moment pentru a reface organismul. Luați jumătate de pastilă dacă e cazul.

Încercați să consumați un pahar de apă la fiecare oră. Dacă aveți prin casă praf de copt, puteți adăuga un pic într-un pahar de apă, vă va ajuta să scăpați de greață și de sensibilitatea la mirosuri. Desigur, evitați cafeaua (duce la deshidratare) beți o cană de ceai în locul ei, puteți să alegeți ceaiul verde sau negru, sigur vă veți trezi.

4 – Un duș rece – atunci când faceți duș, încercați să faceți unul cu apă cât mai rece. Motivul? Te trezește mai rapid. Încă ceva: încercați să lăsați gelul de duș aromat sau săpunul cu un miros foarte puternic la o parte și apelați la ceva fără arome.

5 – Pauză de 15 minute – după duș, multă apă, pastile și o plimbare, lucrurile vor fi cu mult mai bune, doar că pe timpul zilei o să vi se facă din nou somn. Dacă sunteți la birou, luați-vă o pauză de 15 minute, moment în care puteți să beți cafeaua la care ați renunțat de dimineață pentru cana de ceai. Lumea va fi mai roz după aceasă pauză.

La final nu uitați: cea mai bună modalitate prin care vă asigurați că nu o să fiți mahmuri a doua zi este să consumați alcool într-un mod responsabil. Și nu uitați de apă: la fiecare pahar de vin, beți măcar jumătate de pahar de apă, veți evita deshidratarea.

Cele mai citite articole

You may also like