Toamna este sezonul dietelor stricte, doar că ceea ce nu știu sau refuză să creadă cei sau cele care recurg la astfel de metode pentru a scăpa de kilogramele în plus este faptul că înfometarea nu duce decât la un efect de tip yo-yo, iar kilogramele pierdute se adună imediat ce persoana în cauză renunță la dietă.
Nutriționiștii aseamănă organismul uman cu o mașină, care funcționează bine doar atunci când alimentația este un adevărat “combustibil”, așadar care sunt alimentele care ne aduc energie multă și ne ajută astfel să consumăm mai multe calorii?
1 – Mirodeniile picante
De la usturoi, la scorțișoară, ardei iute sau alte mirodenii picante, toate stimulează metabolismul și ne ajută la o mai bună circulație a sângelui și declanșarea arderilor. Dacă sunteți fani mirodenii și nu aveți probleme de sănătate care să vă interzică să le consumați, atunci apelați la ele cât mai des.
2 – Citricele
Cu multă vitamina C ne vor ajuta să stăm departe de răcelile de sezon, dar oferă și un boost pentru arderile grăsimilor. Nu uitați și de legumele care au multă vitamina C, de exemplu broccoli este unul dintre cele mai bune alimente din dietele de detoxifiere.
3 – Cereale integrale
Cerealele ne vor oferi multă energie, așa că nu ar trebui să vă feriți din când în când de o porție de orez brun sau paste integrale. Pe lângă faptul că ne ajută să nu avem senzația de foame o perioadă foarte lungă de timp, ele sunt esențiale pentru o funcționare perfectă a organismului.
4 – Pește
Plin de acizi grași Omega 3 benefici pentru organism, peștele ajută și la reducerea leptinei, un hormon care cauzează încetinierea organismului. Așadar, cu cât mai mult pește, cu atât mai puțină leptină, deci organismul va funcționa mult mai bine.
5 – Linte
Lintea este unul dintre cele mai bune înlocuitoare pentru carne, iar acest lucru îl cunosc foarte bine vegetarienii care au nevoie de un surplus de proteine. Pe lângă acestea, lintea conține și foarte mult fier, care accelerează metabolismul. O supă de linte sau o cremă realizată precum hummusul ar trebui să facă parte din alimentația voastră cel puțin o dată pe săptămână.