Home Arta si educatie Un pahar de bere sau de vin? Care este mai bun pentru sănătate?

Un pahar de bere sau de vin? Care este mai bun pentru sănătate?

by GetLokal.ro
bere sau vin - bauturi alcoolice

Un pahar de vin pe zi ține doctorul departe, doar că și un pahar de bere are efecte sănătoase. Aceste lucruri sunt demonstrate de concluziile studiilor prezentate la Simpozionul „Bere și Sănătate” care a avut loc la Bruxelles.

Experți în nutriție din diferite țări europene au prezentat mai multe studii privind efectele benefice ale consumului moderat de bere. Dacă cei care consumă moderat vin au un risc mai redus de boli cardiovasculare cu 32%, cei care preferă berea reduc riscul de boli cardiovasculare cu 22%, spun specialiștii din cadrul Universității din Barcelona.

Berea este o sursă de polifenoli (antioxidanți care previn bolile cardiovasculare, cancerul și reduc efectele îmbătrânirii), avand un conținut mai ridicat al acestor substanțe decât vinul alb, dar mai scăzut decât cel roșu.

Cele mai citite articole

Un studiu, realizat în Statele Unite ale Americii, pe un eșantion de 128.934 de adulți din California de Nord, urmăriți între 1978 și 1985, demonstrează că persoanele care beau vin au un risc de mortalitate mai scăzut decât consumatorii de bere sau de tării.

Preferința pentru bere a fost legată de alegerea mai multor produse alimentare nesănătoase și mai puține alimente sănătoase în Danemarca și Marea Britanie, respectiv un conținut mai scăzut de fructe și legume în alimentatie în Statele Unite ale Americii.

Ca și concluzie: berea nu este nesănătoasă, dar se pare că studiile au demostrat faptul că cei care consumă bere preferă mai multe alimente nesănătoase decât cei care preferă vinul, de aici și faptul că cei care comandă bere tot timpul au o stare de sănătate mai precară decât cei care preferă vinul.

Voi ce preferați: berea sau vinul?

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil