Home Calatorii Cumpărăturile înainte de călătorii. Ce lucruri să nu-ți lipsească din bagaj

Cumpărăturile înainte de călătorii. Ce lucruri să nu-ți lipsească din bagaj

by GetLokal.ro

Cumpărăturile înainte de călătorii. Ce lucruri să nu-ți lipsească din bagaj

Dacă te pregătești să pleci într-o vacanță, chiar și pentru câteva zile, trebuie să te asiguri că nu îți va lipsi nimic. Ca să fii pregătit pentru orice situație și pentru a te bucura cu adevărat de concediu, bagajul trebuie pregătit în detaliu. Iată care sunt lucrurile care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj.

Planifică în detaliu bagajul de călătorie

Pentru a te asigura că împachetezi doar lucrurile cu adevărat necesare, fără să încarci prea mult bagajul, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. În primul rând, verifică starea vremii, ca să te asiguri că nu se anunță fenomene extreme, care să-ți strice planurile de vacanță.

Apoi, trebuie să pregătești bagajul potrivit în funcție de tipul vacanței alese. Spre exemplu, dacă pleci într-o drumeție, vei avea nevoie de un rucsac încăpător, bine compartimentat. În cazul unei vacanțe all-inclusive, poți alege un troler sau o valiză, alături de o geantă de mână, unde să depozitezi obiectele de valoare.

Adaptează bagajul și în funcție de mijlocul de transport cu care vei călători. Dacă vei călători cu avionul, trebuie să respecți restricțiile impuse de companiile aeriene cu privire la cantitatea de lichide pe care o poți transporta. Pentru cei care pleacă în vacanță cu mașina, există mai multă libertate, însă nu este recomandată încărcarea excesivă a portbagajului.

Întocmește o listă cu obiectele necesare, ca să ai o privire de ansamblu asupra tuturor obiectelor utile și rezervă-ți timp pentru o ultima rundă de cumpărături, astfel încât să scapi de grija cumpărăturilor de ultim moment.

Obiectele care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Atunci când vine vorba de haine și accesorii, avem tendința de a căra cu noi prea multe articole, pe care nici nu avem timp să le purtăm. De aceea, este mai bine să alegi articole vestimentare clasice, în tonuri neutre, pe care să le poți purta în combinații diferite și nu uita să adaptezi hainele în funcție de starea vremii.

Include în bagaj și seturi de lenjerie intimă, pijamale, papuci de casă sau căciuli și mănuși, dacă este nevoie. Șepcile, ochelarii de soare și accesoriile nu trebuie să-ți lipsească, pentru a asorta cu ușurință fiecare ținută. La fel de utile sunt și gadgeturile, precum telefonul, tableta, aparatul foto sau bateria externă.

Nu în ultimul rând, bagajul de călătorie trebuie să includă și cosmetice și articole de îngrijire personală. Vei avea nevoie de șampon, geluri de duș, creme de protecție solară, creme hidratante, săpunuri și geluri antibacteriene, care te ajută să-ți menții mâinile curate.

Folosește metode eficiente de împachetat

Pentru a împacheta hainele eficient în bagaj, poți folosi un truc util, care presupune rularea lor. Tot ce trebuie să faci este să iei fiecare obiect vestimentar și să-l faci sul, iar astfel o să vezi că îți vor încăpea cât mai multe haine în valiza pe care o iei cu tine. În afară de obiectele pe care le pui în bagaj, este important și felul în care le împachetezi, pentru a maximiza spațiul de care dispui.

Poți începe cu așezarea pantofilor în bagaj, după care vine rândul obiectelor mici, care pot să încapă în spațiile rămase libere. În cele din urmă, poți așeza hainele pe care le iei cu tine în vacanță, care pot fi rulate sau împăturite.

Pentru vacanțe lipsite de griji, ține cont de sfaturile noastre în ceea ce privește pregătirea bagajului de călătorie.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like