Home Gatit si Retete Dacă ai o afacere fast food, alege atent cele mai potrivite dotări

Dacă ai o afacere fast food, alege atent cele mai potrivite dotări

by Dinu Alexandra

O categorie specială de dotări Horeca o reprezintă aceea de echipamente fast food.

Echipamente fast food profesionale, pentru profituri senzaționale

Indiferent că este vorba despre friteuze, echipamente de pregătit shaorma, mașini de panificație, prăjitoare de pâine, grătare pentru mici, pește, pui, cârnați, mașini de făcut floricele de porumb, echipamente pentru vată de zahăr, precum și multe alte tipuri de utilaje specifice acestui domeniu, mai mult sau mai puțin complexe, este nevoie ca beneficiarii să le aleagă prioritar pe acelea care au niște indicatori de performanță cât mai ridicați (în limita bugetului de care dispun).

Cu cât aceste tipuri de echipamente utilizate în industria fast food sunt mai fiabile și mai sigure, cu o durabilitate mare pe o perioadă mai îndelungată, cu atât ele vor fi mai în măsură ca să deservească un flux sporit de consumatori, să funcționeze fără oprire chiar și 10 – 12 ore, să reziste la încărcături zilnice deosebit de mari.

Interesați-vă în prealabil de a le comanda despre beneficiile oferite de fiecare model în parte care se înscrie în bugetul dvs., așa încât să puteți face opțiunea cea mai fericită în materie de dotări fast food ce este aptă a vă aduce profitul cel mai mare.

Este esențial ca să procedați așa, deoarece de aceste echipamente va depinde în cea mai mare măsură însuși succesul sau eșecul activității pe care doriți ca să o desfășurați.

Cele mai citite articole

Produsele alimentare tip fast food sunt preferate din ce în ce mai mulți consumatori care au puțin timp la dispoziție sau care nu își permit să mănânce la restaurant când ies în oraș ori sunt în pauze scurte de masă la job, chiar dacă există și o conștientizare tot mai extinsă a faptului că o mare cantitate de carbohidrați și de grăsimi face rău sănătății.

În definitiv, de ce nu ați fi chiar dumneavoastră aceia care v-ați propune ca să revoluționați mâncarea fast food autohtonă, să educați românii prin introducerea în aceste alimente preparat, foarte rapid și o cantitate sporită de ingrediente naturale, bio?

În industria food baza procesului tehnologic este reprezintat de produsele semifabricate, motiv pentru care echipamentele utilizate trebuie fie să aibă elemente electrice, fie arzătoare pe gaz.

Pentru tratarea termică uniformă a preparatelor rapide, de multe ori se folosesc mecanisme rotative care necesită ca echipamentele fast food respective să prezinte și motoare acționate electric (mai rar cu abur).

Presiunea ce trebuie exercitată în timpul preparării unor sortimente fast food se poate obține prin utilizarea unor prese speciale. Se mai utilizează și forța centrifugă, de exemplu în cazul mașinilor de făcut vată de zahăr pe băț.

Echipamentele fast food: fiabile, sigure, economice, ușor de întreținut

Dotările fast food trebuie să aibă concepute în așa fel încât să aibă abilitatea de a intra repede în modul de lucru dorit și să prezinte o viteză crescută de gătire directă în condiții aparent improprii pentru acest lucru (stradal, nu în bucătării profesionale). Acest lucru este necesar deoarece activitatea se desfășoară de regulă în pavilioane temporare din târguri și piețe, pe tarabe sau în rulote transformate în unități HoReCa ambulante.

Din acest motiv, al spațiilor speciale în care se vor utiliza, echipamentele fast food este imperios necesar ca să aibă dimensiuni relativ mici, să fie extrem de sigure în exploatare și să consume puțină energie electrică sau gaz. La aceste cerințe se mai adaugă și nevoia unei întrețineri ușoare, deoarece personalul este mult mai redus numeric, în comparație cu acela dintr-un restaurant.

Cele mai citite articole

You may also like